AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 22 december 2021 07:29

Aandacht voor Vivoryon bij opening Amsterdamse beurs

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt woensdag een rustige opening tegemoet te gaan. Vivoryon, een relatief klein biotechfonds, trekt mogelijk veel aandacht na een "bemoedigende" beslissing van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit. Beleggers in Europa houden verder het nieuws over coronamaatregelen vanwege de nieuwe omikronvariant in de gaten. Ook wordt er met een schuin oog gekeken naar de gas- en elektriciteitsprijzen, die eerder nieuwe recordhoogtes bereikten.

Biotechnoloog Vivoryon kwam met nieuws over zijn belangrijkste medicijn in ontwikkeling. De Amerikaanse toezichthouder voor geneesmiddelen FDA heeft ingestemd met een sneller beoordelingsproces van een experimenteel medicijn tegen de vroegste fase van Alzheimer. Topman Ulrich Dauer noemt die beslissing van de Amerikanen "extreem bemoedigend".

IMCD trok de aandacht met overnamenieuws. De chemicaliëndistributeur koopt zijn Australische branchegenoot RPL Trading, die een jaarlijkse omzet van omgerekend 16 miljoen euro haalt. Met de inlijving wil IMCD zijn diensten op het vlak van waterzuivering en schoonmaakmiddelen versterken.

Kerstmis

De beurzen in Azië gingen woensdag overwegend licht vooruit. Uit China kwamen sussende woorden van de overheid over de economische groei. Een belangrijke instantie voor macro-economische planning gaf aan dat de Volksrepubliek de overheidsuitgaven zal verhogen. Dinsdagavond tekenden de aandelenbeurzen in New York forse winsten op, met een hoofdrol voor techbedrijven.

In de aanloop naar Kerstmis zijn de handelsvolumes doorgaans wat lager. Daarbij speelt ook mee dat er amper macro-economische publicaties in Europa op de planning staan. Alleen uit de Verenigde Staten komen nieuwe cijfers over de economische groei in het derde kwartaal, maar het gaat hier om een tweede raming.

Biden

Wel zijn financiële markten gespitst op nieuwe ontwikkelingen rond de economische plannen van de Amerikaanse president Joe Biden. Eerder deze week torpedeerde een Democratische senator het Build Back Better-voorstel ter waarde van bijna 1800 miljard dollar, maar Biden ziet nog kansen om toch steun te krijgen van zijn rebellerende partijgenoot.

De euro was 1,1270 dollar waard, tegen 1,1281 dollar een dag eerder. De prijzen voor en vat Amerikaanse olie of Brentolie veranderden amper. Dinsdag eindigden de AEX en de MidKap respectievelijk 1,6 en 2 procent hoger.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 732,24 en op zijn laagst 710,89. Het aandeel had een slotkoers van 729,05.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Australie-land, Amsterdamse-effectenbeurs, Europa-werelddeel, Economische-groei, Verenigde-staten, Macro-economie, New-york-stad, Amsterdam


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt