Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs sluit fors hoger

Olieprijs sluit fors hoger
21 dec 2021 om 21:57

De olieprijs is dinsdag sterk gestegen, en nam een flink stuk terug van de voorgaande duikeling op de zorgen over de omikron-variant van het coronavirus die de vraag naar olie zou kunnen drukken. 

Een februari-future voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie steeg 3,7 procent tot 71,12 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie sloot 3,4 procent hoger op 73,98 dollar.  

Vrijdag en maandag daalde de olieprijs in totaal met 5,7 procent in New York terwijl Brent-olie 4,7 procent goedkoper werd in twee dagen.

Tegen het einde van de handel op maandag veerden de prijzen al wat op. 

“Het is belangrijk om te onthouden dat de instorting van de consumentenvraag als gevolg van lockdowns de logistieke problemen veroorzaakte op de oliemarkt waardoor de oliefutures vorig jaar in negatief terrein zakten”, zei Tom Essaye van Sevens Report. “Elke dreiging van een vergelijkbare terugval van de consumptie zal dus aanzienlijk geldstromen in de energiesector in gang zetten om dat risico te vermijden.”

Uiteindelijk steeg de olieprijs maandag weer, afketsend op een belangrijke steun rond 65 dollar en voorlopig blijft de OPEC+-put-optie nog aanwezig zei Essaye, verwijzend naar de mogelijkheid van OPEC en bondgenoten om de productie in te perken als de prijzen sterk dalen. 

Essaye ziet de olieprijs weer herstellen tot rond 75 dollar als de vrees voor lockdowns en minder economische groei niet significant toeneemt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.