Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tesla-topman Elon Musk hervat verkoop eigen aandelen

Tesla-topman Elon Musk hervat verkoop eigen aandelen
24 nov 2021 om 08:10

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk heeft na een pauze van een paar dagen de verkoop van zijn aandelen in de maker van elektrische auto's hervat, blijkt uit officiële documenten. De miljardair verkocht nog eens 934.091 aandelen voor in totaal 1,05 miljard dollar, omgerekend zo'n 930 miljoen euro.

Musk oefende ook 2,15 miljoen aandelenopties uit en de verkopen werden gedaan om de belastingen in verband met die transactie te dekken, zo bleek uit de documenten. Musk moet belasting betalen over het verschil in de uitoefeningsprijs van de opties en de marktprijs van de aandelen.

Met de meest recente verkoop heeft Musk nu 9,2 miljoen aandelen Tesla verkocht en ongeveer 9,9 miljard dollar opgehaald sinds hij op 6 november een Twitter-enquête hield met de vraag of hij 10 procent van zijn Tesla-belang moest verkopen. Een deel van dat geld gaat naar de belastingen.

Om de drempel van 10 procent te bereiken moet Musk in totaal ongeveer 17 miljoen aandelen verkopen. Dat is ongeveer 1,7 procent van de uitstaande aandelen van het bedrijf. Hij zit dus inmiddels met 9,2 miljoen verkochte aandelen ruim over de helft. Als zijn uitoefenbare opties worden meegerekend in zijn algehele aandelenbelang in Tesla, zou hij nog meer aandelen moeten verkopen.

Bij de stemming op Twitter vertelde Musk niets over zijn geplande verkopen van aandelen vanwege de opties. Die had hij al in september vastgelegd. Musk kreeg de opties als onderdeel van zijn beloningspakket als topman van Tesla. In die functie krijgt hij geen vast salaris, maar alleen bonussen en opties op basis van het behalen van bepaalde doelen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • Tesla Inc.
    * *
  • Twitter
    * *
  • Twitter Inc.
    * *

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!