NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM dinsdag, 23 november 2021 21:05

Rode cijfers voor technologie op Wall Street

In dit artikel vind u onder andere informatie over: ING GROEP,

De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden dinsdagavond op verlies, door de verwachtingen van hogere rentes die vooral drukken op technologie-aandelen, terwijl een snelle toename van coronavirusbesmettingen in Europa de stemming rond de economische vooruitzichten bedierf. 
 
De S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 4.672,90 punten, de Dow Jones-index steeg 0,3 procent en technologie-index Nasdaq zakte 1,2 procent. 

De obligatiemarkten sorteren voor op een hogere rente nu Jerome Powell herbenoemd zal worden als voorzitter van de Federal Reserve. De markt prijst volgens ING nu al drie renteverhogingen van 0,25 procent voor 2022, onder het voortgezette bewind van Powell. Powells rivaal Lael Brainard werd gezien als meer 'dovish' en minder sterk geneigd om snel de rente te verhogen.

In Oostenrijk is opnieuw een nationale lockdown afgekondigd vanwege de coronapandemie en bondskanselier Merkel noemt de huidige golf besmettingen de ergste die Duitsland heeft meegemaakt. 

"Een winterse covid-19-golf, zorgen over de energievoorziening en inflatiezorgen zijn allemaal mogelijke bronnen van volatiliteit in de komende maanden", zei Mark Haefele van UBS. "Maar de relatief kalme reactie van de aandelenmarkten suggereert dat men bereid is om daar doorheen te kijken, gezien heersende opvatting dat dit nog altijd kortstondige ontwikkelingen zijn."

De euro/dollar handelde op 1,1253. Voor vanmiddag let de markt nog op de voorlopige inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse industrie en dienstensector.

Olie werd duurder, ondanks dat de Verenigde Staten en een aantal andere landen, waaronder China, Japan en het Verenigd Koninkrijk, hun strategische oliereserves inzetten om de energieprijzen omlaag te krijgen en daarmee ook de hoge inflatie.
"Dit zou de inflatie iets omlaag kunnen drukken, maar we hebben gezien dat de prijsstijgingen de afgelopen maanden breder zijn geworden dus het staat nog te bezien of dit echt gaat helpen", aldus Jim Reid van Deutsche Bank.

Bedrijfsnieuws

Zoom Video Communications verloor 14 procent, na kwartaalcijfers van de videovergaderdienst maandag nabeurs. De nettowinst steeg van 198 miljoen naar 340 miljoen dollar. 

Best Buy opende voorbeurs de boeken verloor ook 12 procent, na een terughoudende omzetverwachting voor dit jaar.

HP Inc is nabeurs aan de beurt.

Robinhood ligt op koers om voor de zevende handelsdag op rij te dalen, met een koersverlies van 3 procent. Een aantal belangrijke hype-aandelen of 'meme stocks' worden dinsdag verkocht en daar haalt Robinhood veel omzet uit. GameStop verloor 13 procent, na een sterke stijgingen in de voorgaande dagen. 


De koers van het aandeel ING GROEP noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

After_the_bell

De Aandeelhouder TV

december 1, 2021

Corona deze winter minder groot risico

december 1, 2021

Aandelen Shell – Niet of Wel?

december 1, 2021

Rap herstel AEX | 1 december 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 30, 2021

AEX rebound, DAX en ASMI bodempatroon – 30nov21

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq-100 beleggers opgelet nu!

 • 16:23

  Een grote eindejaarsrally voor de BEL 20 lijkt onwaarschijnlijk

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 11:13

  ETF van de week: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

 • 08:05

  Kans op eindejaarsrally lijkt klein & Europa opent hoger

 • 13:27

  TA van Edward Loef – AEX bullmarkt in gevaar?

 • 06:31

  Markten herstellen van Omicron-paniek & Twitter-CEO vertrekt

 • 16:02

  TA van Edward Loef – Royal Dutch Shell een koopje?

Masterclasses

Columns

Nieuw
01 dec 13:36 Peter Garnry

Vertrek Dorsey zet deur open voor overname Twitter

01 dec 09:22 Redactie

ForFarmers start met aandeleninkoop

30 nov 15:53 Redactie

Het kan altijd slechter: deze aandelen daalden 60-80%