Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs stijgt

Olieprijs stijgt
22 nov 2021 om 21:02

De olieprijs is maandag gestegen. Bij een settlement van 76,75 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,1 procent duurder.

Vorige week verloor de WTI-olieprijs bijna 6 procent aan waarde, onder meer door de oplopende coronabesmettingen die de vraag naar olie zal verminderen.

Maandag was sprake van een opleving, maar analisten blijven waarschuwen dat de nieuwe coronagolf de olieprijzen onder druk kunnen zetten.

“Als er nieuwe lockdowns komen in Europa, dan worden de olieprijzen niet gespaard”, aldus analist Louise Dickson van Rystad Energy, die ook de vrijgave van olie uit strategische reserves als factor ziet om de prijzen te drukken.

Dat laatste lijkt de OPEC en zijn bondgenoten er juist toe te bewegen om de productieverhogingen die zijn afgesproken, te heroverwegen, meldde Bloomberg.

Volgens gedelegeerden van OPEC+ is niet eens zeker of de geplande verhogingen van 400.000 vaten per dag wel doorgaan, aldus het persbureau.

Na de Verenigde Staten, China en Japan, lijkt nu ook India zijn strategische reserves aan te willen boren om de inflatoire druk van de energieprijzen tegen te gaan.

Analist Craig Erlam van Oanda wees erop dat OPEC+ mogelijk gelijk krijgt dat het de productie de afgelopen maanden niet sneller heeft opgevoerd, nu het aantal coronabesmettingen hard oploopt en nieuwe maatregelen dreigen.

Een verdere prijscorrectie is volgens Erlam niet uitgesloten wanneer meer landen weer lockdowns aankondigen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.