Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onderzoek: wereldwijde overbevissing erger dan eerder aangenomen

Onderzoek: wereldwijde overbevissing erger dan eerder aangenomen
20 nov 2021 om 14:44

PERTH (ANP/BLOOMBERG) – De helft van de vispopulaties wereldwijd wordt overbevist. Dat meldt de stichting Minderoo Foundation van miljardair Andrew Forrest op basis van onderzoek naar de visstanden op bijna 1500 plekken in 142 landen. Eerder werd geschat dat ongeveer een derde van de visbestanden werd overbevist.

Een tiende van alle vispopulaties wereldwijd staat volgens het onderzoek op instorten. Het zou tot dertig jaar kunnen duren voordat dat is hersteld. Op veel plaatsen zou dat ingrijpende veranderingen vereisen. De stichting raadt overheden aan om meer te doen om vispopulaties te beschermen.

De Australische zakenman Andrew Forrest richt zich met zijn stichting op het behoud van de oceanen. De mijnbouwmagnaat is een van de rijkste mannen in Australië.

De Wereldhandelsorganisatie (WTO) probeert al twintig jaar een akkoord te bereiken over de visserijsubsidies, waarvan al tientallen jaren wordt beweerd dat ze leiden tot overbevissing. Een deadline van de Verenigde Naties om tot een akkoord te komen werd vorig jaar december gemist.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.