AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 18 november 2021 07:49

Elon Musk ziet eerste ruimtevlucht SpaceX begin 2022

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk, zal begin volgend jaar de eerste testvlucht naar de ruimte uitvoeren van zijn Starship-raket en verwacht in 2022 meerdere lanceringen te doen. Dat zei oprichter Musk tijdens een virtuele bijeenkomst met leden van de National Academy of Sciences.

De kans op succes van de eerste vlucht in een baan om de aarde is volgens Musk echter relatief laag. Het bedrijf lanceert zijn Starship in januari of februari en verwacht later in 2022 een twaalftal testvluchten naar de ruimte te doen. "Het is de grootste raket die ooit is ontworpen en we zijn dicht bij onze eerste lancering", aldus Musk.

De roestvrijstalen raket en de superzware aandrijvingen eronder zullen "snel en volledig herbruikbaar" zijn, verklaarde Musk, die deze combinatie "de heilige graal van raketten" noemde. Starship is ontworpen om 100 ton vracht en mensen in een baan om de aarde te vervoeren tegen een fractie van de kosten van eerdere ontwerpen.

Mars

SpaceX is van plan om een aangepaste versie van de raket te gebruiken om NASA-astronauten in 2025 of later op de maan te laten landen als onderdeel van het Artemis-programma. SpaceX wil uiteindelijk honderden tonnen aan voorraden en mensen naar Mars vervoeren om Musks doel, het bouwen van een bewoonde stad op Mars, te verwezenlijken.

SpaceX heeft de Starship-raket tijdens verschillende testvluchten gelanceerd tot een hoogte van ongeveer 10 kilometer vanaf de productielocatie in Zuid-Texas. Voor de ruimtevlucht is het bedrijf van plan om één keer rond de aarde te cirkelen en de raket vervolgens in de Stille Oceaan te laten vallen, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Kauai, een eiland van Hawaï.

Musk herhaalde tijdens de bijeenkomst dat de mensheid in zijn ogen een tweede planeet nodig heeft, gezien de risico's waarmee de aarde wordt geconfronteerd, zoals kernwapens, grote kometen, pandemieën, dalende geboortecijfers, kunstmatige intelligentie en religieus extremisme.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

National-academy-of-sciences, Kauai, Zuid-texas, Aarde-planeet, Spacex, Grote-oceaan, Kunstmatige-intelligentie, Hawai

De Aandeelhouder TV

maart 25, 2023

FED schrikt en de bankensector in de stress, maar wat moet je er nu mee als belegger?

maart 24, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 24, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 24, 2023

ASMI 340 kantelpunt – 23mrt23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

 • 08:22

  Geen renteverlaging in 2023 volgens Fed

 • 14:35

  Call opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 09:11

  ETF van de week: Group Physical Bitcoin ETC (BTCE)

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers