Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Koreaanse wetgever zegt dat Apple zich niet aan nieuwe wet houdt

Koreaanse wetgever zegt dat Apple zich niet aan nieuwe wet houdt
16 nov 2021 om 12:56

SEOUL (ANP/RTR) – Apple en Google doen volgens een Zuid-Koreaanse wetgever niet genoeg om te voldoen aan nieuwe wetgeving van het land. Die moest een einde maken aan de machtspositie van Apple en Google op het gebied van betalingen op hun mobiele platforms. Een bedrijf als Epic Games zou na invoering van de wet klanten in een spel als Fortnite direct kosten in rekening mogen brengen en daarbij de appstores van Apple en Google mogen omzeilen.

Apple meent dat het zelfs met de nieuwe Zuid-Koreaanse wet niet verplicht is alle ontwikkelaars toe te laten in de appstore en dat het bedrijf zich al aan de wet houdt. Naar verwachting maken de Zuid-Koreaanse autoriteiten woensdag bekend wat er nodig is om aan de nieuwe wet te voldoen, die in september in werking is getreden.

Apple en Google beheren met hun besturingssystemen samen het grootste gedeelte van de smartphones ter wereld. De bedrijven rekenen ontwikkelaars van apps doorgaans 30 procent commissie op verkopen in hun appstores en verbieden alternatieve betaalmethoden.

Epic besloot vorig jaar een eigen betalingssysteem in zijn app op te nemen. Apple verbiedt dat in zijn gebruikersvoorwaarden en verwijderde de programma’s van Epic daarom uit zijn App Store. Een Amerikaanse rechter oordeelde dat Apple meer mogelijkheden moet geven aan ontwikkelaars bij aankopen buiten de App Store om. Het Amerikaanse techbedrijf ging in beroep tegen die uitspraak.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.