Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bank of England laat rente toch onveranderd ondanks hoge inflatie

Bank of England laat rente toch onveranderd ondanks hoge inflatie
4 nov 2021 om 12:30

LONDEN (ANP/RTR) – De Britse centrale bank laat de rente onveranderd ondanks de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk. Op de financiële markten werd juist rekening gehouden met een renteverhoging van de Bank of England (BoE). Volgens de bank zijn de economische verwachtingen verslechterd.

De Britse rente blijft op het historisch lage niveau van 0,1 procent en ook de omvang van het opkoopprogramma van de BoE wordt niet gewijzigd. Veel economen verwachtten dat de BoE de rente zou gaan verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan. Het zou de eerste renteverhoging door een internationaal belangrijke centrale bank sinds het begin van de coronacrisis zijn geweest.

De BoE stelde zijn verwachting voor de economische groei in het Verenigd Koninkrijk voor dit jaar iets naar beneden bij, tot 7 procent. Voor volgend jaar wordt nu op een groei gerekend met 5 procent, van een eerder voorspelde 6 procent. De Britse economie heeft te kampen met de wereldwijde leveringsproblemen. De inflatie zou volgens de bank in april volgend jaar kunnen stijgen naar 5 procent, mede aangejaagd door de hoge energieprijzen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.