Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Schandalen doen niets af aan resultaten gamemaker Activision

Schandalen doen niets af aan resultaten gamemaker Activision
2 nov 2021 om 21:10

SANTA MONICA (ANP/BLOOMBERG) – De Amerikaanse producent van videogames Activision Blizzard, bekend van Call of Duty, Candy Crush en World of Warcraft, heeft het derde kwartaal van het jaar beter gedraaid dan verwacht. Daarmee lijken de schandalen die het bedrijf achtervolgen vooralsnog geen vat te hebben op de resultaten van het bedrijf.

De omzet kwam uit op bijna 2,1 miljard dollar (krap 1,8 miljard euro). Dat was een jaar eerder nog geen 2 miljard dollar. Daarbij bleef er onder de streep 639 miljoen dollar over, 35 miljoen dollar meer was dan een jaar eerder.

Activision ontsloeg eerder meer dan twintig medewerkers na beschuldigingen van seksuele intimidatie en discriminatie op de werkplek. Beurswaakhond SEC onderzoekt het bedrijf naar de manier waarop het met de beschuldigingen is omgegaan en heeft verscheidene topmanagers gedagvaard, onder wie topman Bobby Kotick.

Werknemers zijn ook boos op de laconieke manier waarop Actvision in eerste instantie met de beschuldigingen omging. Vorige week zei Kotick dat hij akkoord zou gaan met een salarisverlaging van 99,9 procent. Hij schetste ook verschillende maatregelen in de hoop de woede bij werknemers te sussen, zoals het beëindigen van verplichte bemiddeling bij claims over seksuele intimidatie en discriminatie. Het bedrijf heeft ook toegezegd de transparantie van salarissen te vergroten en binnen de komende vijf jaar 50 procent meer vrouwen en niet-binaire mensen aan te nemen.

Ondanks de controverses, die vooral acuut waren binnen de Blizzard divisie, zei het bedrijf dat mensen nog steeds Blizzard games spelen. De verkopen van de laatst uitgebrachte game Diablo II: Resurrected waren volgens het bedrijf de hoogste ooit voor een nieuw versie van een game van het bedrijf.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.