Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street op weg naar groene opening

Wall Street op weg naar groene opening
27 okt 2021 om 15:12

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, na een flinke stroom aan nieuwe bedrijfsresultaten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 0,2 procent in het groen.

De sterke kwartaalcijfers van grote Amerikaanse bedrijven tot nu toe hebben de zorgen bij beleggers weggenomen over problemen in de aanvoerketen, oplopende inflatie en bedreigingen voor de economische groei in China.

"Beleggers werden in september nogal somber, door allerlei macro-economische zorgen", zei Paul O'Connor van Janus Henderson Investors. "Het bredere verhaal van de bedrijfsresultaten is dat bedrijven deze dynamiek behoorlijk goed managen, en dat doen ze ook met de verwachtingen."

Op economisch gebied bleken de orders voor duurzame goederen in september 0,4 procent afgenomen, wat minder was dan de daling van 1 procent die was verwacht.

In Europa noteren aandelen lager, met een verlies van 4 procent voor Deutsche Bank na lagere inkomsten bij de zakenbank.  China Telecom wordt door de Amerikaanse toezichthouders geweerd van de Amerikaanse markt en daardoor daalden aandelen in Azië, door zorgen over hernieuwde spanningen tussen de twee grootmachten.

De olieprijs daalde ook. Een decemberfuture West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 83,50 dollar en Brent-olie voor januari werd 1,2 procent goedkoper op 84,60 dollar.  

De euro/dollar noteerde op 1,1618. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1598 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs waren er cijfers verwacht van Coca-Cola, Boeing Kraft Heinz, General Motors, McDonald's, Ford en Suncor, om er een aantal te noemen.

Autofabrikant General Motors had last van een tekort aan chips en zag de omzet fors dalen. Het aandeel daalde voorbeurs 3 procent ondanks een verhoging van de winstverwachting. Analisten rekenden al op een hogere jaarwinst.

Hamburgergigant McDonald's meldde een vergelijkbare omzetgroei van 13 procent in het afgelopen kwartaal, wat minder was dan de 40 procent in het tweede kwartaal. De omzet ligt wel 10 procent hoger dan voor de coronacrisis. Het aandeel opent vermoedelijk 2,5 procent in het groen.

Boeing boekte beduidend meer verlies dan verwacht. De omzet steeg met 8 procent, maar analisten rekenden op een half miljard dollar meer. Het verlies daalde van 466 miljoen naar 132 miljoen dollar, maar het aangepaste verlies per aandeel van 0,60 dollar was fors hoger dan de 0,20 dollar waar analisten op rekenden.

Kraft Heinz beperkte zijn omzetdaling, na de verkoop van het pindakaas- en notenmerk Planters. De aangepaste nettowinst was hoger dan verwacht. De omzet daalde licht en Planters voorziet dit jaar een neutrale omzet te draaien, aangepast voor desinvesteringen en valuta-effecten.

Harley-Davidson overtrof opnieuw de verwachtingen. De maker van motorfietsen met een lifestyle-imago lijkt 5 procent hoger te gaan openen.

Coca-Cola verhoogde zijn winstverwachting na een sterk derde kwartaal, waarin de volumes met 6 procent toenamen en de omzet zelfs met 16 procent steeg tot 10 miljard dollar. Ook het aandeel van de frisdrankmaker maakt zich op voor een hogere opening.

Garmin heeft in het derde kwartaal meer omzet en winst geboekt en verhoogde net als Coca-Cola de outlook voor 2021.

Dinsdag nabeurs kwamen Alphabet, Microsoft, Texas Instruments, Twitter en AMD al met kwartaalresultaten. De techreuzen meldden indrukwekkende omzet- en winststijgingen ten opzichte van het voorgaande jaar.

De populaire beurshandel-app Robinhood zag de handel in cryptovaluta opdrogen en de cijfers stelden teleur. Visa kondigde een hoger dividend aan.

Twitter boekte verlies op juridische kosten na rechtszaken over misleiding van beleggers in 2016. Voor het vierde kwartaal voorziet het bedrijf een operationele winst van 130 tot 180 miljoen dollar. De omzetdruk door de aangescherpte privacy-regels van Apple viel mee in het derde kwartaal en zal ook in het vierde kwartaal bescheiden blijven volgens Twitter.

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag vlak tot licht hoger, terugvallend na een positieve start. De S&P 500-index steeg 0,18 procent tot 4.574,79 punten, technologiebeurs Nasdaq won 0,06 procent tot 15.235,71 en de Dow Jones-index werd 0,04 procent meer waard op 35.756,88 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

 • AMD (Advanced Micro Devices)
  * *
 • Apple Inc.
  * *
 • Boeing
  * *
 • Coca-Cola
  * *
 • Mc Donald’s
  * *
 • Twitter
  * *
 • Twitter Inc.
  * *
 • VISA
  * *

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!