NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP woensdag, 13 oktober 2021 17:13

Britse overheid wil zorgen over lege schappen met kerst wegnemen

LONDEN (ANP/RTR) - Britten hoeven zich geen zorgen te maken over lege schappen van bijvoorbeeld speelgoedwinkels in aanloop naar de kerst. Dat heeft de Britse minister en Conservatief parlementslid Oliver Dowden gezegd. Aanleiding is het wegsturen van containerschepen van de grootste haven van het Verenigd Koninkrijk vanwege een gebrek aan chauffeurs om containers te vervoeren.

Dinsdag maakte containervervoerder Maersk bekend dat verschillende grote schepen zijn uitgeweken van de haven van Felixstowe omdat door het chauffeurstekort containers niet verder naar het binnenland vervoerd kunnen worden en er geen ruimte is om containers op te slaan in de haven. Die schepen werden omgeleid naar havens op het Europese vasteland. Felixstowe in het oosten van Engeland verwerkt meer dan een derde van alle containers in het Verenigd Koninkrijk.

Dowden zei dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken, want volgens hem zijn de problemen in de haven al aan het verminderen. "Ik ben ervan overtuigd dat mensen hun speelgoed voor Kerstmis kunnen krijgen. Ik zou zeggen ga gewoon kopen zoals je normaal doet."

Het truckergebrek in het Verenigd Koninkrijk heeft al geleid tot tekorten bij benzinestations omdat er onvoldoende brandstof aangevoerd kon worden. Ook hebben supermarkten en andere winkels te kampen gehad met lege schappen door problemen bij de bevoorrading.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

hogere welvaart door digitaal geld

oktober 22, 2021

Periode van stagflatie in verschiet

oktober 22, 2021

Week 42 AEX en DAX

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:35

  TA van Edward Loef – Olieprijs naar $ 100 of hoger?

 • 11:40

  Aandeel Tesla: kopen of verkopen?

 • 08:55

  S&P 500 bereikt record, maar Snap en Intel stellen teleur

 • 16:22

  TA van Edward Loef – Eindejaarsrally start vroeg dit jaar

 • 14:46

  BEL 20 lijkt vermoeid en kopje koffie voor UCB

 • 08:23

  Nasdaq blijft achter & Tesla boekt recordomzet

 • 18:00

  Wat is margin trading? De voor- en nadelen van beleggen met margin

 • 16:56

  TA van Edward Loef – Home Depot, Target Corp. en Lowe

 • 10:08

  ETF van de week: WisdomTree Phsyical Platinum (VZLA)

Masterclasses

Columns

Nieuw
22 okt 11:00 Coinmerce

Bitcoin all-time high $65.000 – Wat nu?

21 okt 09:58 Redactie

ETF v/d Week: Online gokken

21 okt 08:22 Bas Heijink

TA: STOXX Europe 600