Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street verdeeld richting opening

Wall Street verdeeld richting opening
12 okt 2021 om 12:46

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag vooralsnog een verdeeld opening. De futures op de S&P 500 en Dow Jones index dalen licht. De Nasdaq lijkt iets hoger te openen.

Maandag sloten de drie grote beurzen in New York met duidelijke verliezen, waarbij de volumes wel lager waren door de viering van Columbus Day in de Verenigde Staten.

Beleggers maken zich op voor de start van het cijferseizoen en doen dit met de nodige onzekerheden: van de problemen in de Chinese vastgoedsector, de hoge inflatie met stijgende energieprijzen en een Federal Reserve die voornemens is om de geldkraan wat dicht te gaan draaien. Woensdagavond komt de Fed met zijn notulen van de laatste beleidsvergadering.

De cijfers over het derde kwartaal moeten meer inzicht gaan geven in hoe bedrijven omgaan met de stijgende prijzen, volgens marktstrateeg Brian O’Reilly van Mediolanum International Funds.

“Inflatie zal het belangrijkste thema zijn”, aldus de marktkenner, die waarschuwt voor volatiliteit wanneer bedrijven er niet in slagen om duidelijk te communiceren over eventuele prijsdruk.

De olieprijzen stegen maandag tot het hoogste niveau in zeven jaar. Een vat WTI-olie kost dinsdag aan het begin van de middag 80,45 dollar. De euro/dollar handelt stabiel rond 1,1555.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag in de VS redelijk rustig. Vanmiddag werd reeds bekend dat het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse mkb in september is gedaald. Later op de dag volgen nog de vacatures in augustus.

Bedrijfsnieuws

DoorDash is gestart met het verkopen van advertentieruimte. Restaurants kunnen advertenties plaatsen boven de zoekresultaten in de app van DoorDash. Daarnaast heeft de maaltijdbezorger een advertentieplatform ontwikkeld dat restaurants via een biedingssysteem advertenties laat kopen. Alleen als gebruikers van DoorDash een order plaatsen via zo’n advertentie, betaalt het restaurant advertentiekosten. Hiermee kunnen met name lokale restaurants zichzelf etaleren, aldus DoorDash. Het aandeel lijkt dinsdag een procent hoger te gaan openen.

Softwarebedrijf GitLab heeft de uitgifteprijs voor zijn aanstaande beursgang op de Nasdaq verhoogd van 55 tot 60 dollar naar 66 tot 69 dollar. Hiermee stijgt de geschatte waardering van het bedrijf naar bijna 9,9 miljard dollar.

Slotstanden

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn maandag lager geëindigd, waarbij de verliezen richting het slot groter werden. De S&P 500 daalde uiteindelijk 0,7 procent bij een slot van 4.361,19 punten en Dow Jones index verloor eveneens 0,7 procent tot 34.496,06 punten. De Nasdaq leverde 0,6 procent in bij een slotstand van 14.486,20 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.