Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Via Diversity Day meer aandacht voor diversiteit op de werkvloer

Via Diversity Day meer aandacht voor diversiteit op de werkvloer
5 okt 2021 om 04:26

DEN HAAG (ANP) – Om aandacht te vragen voor diversiteit op de werkvloer is 5 oktober omgedoopt tot Diversity Day. Op deze dag zullen zeker 337 verschillende bedrijven en organisaties hier aandacht aan besteden, ook om te laten zien dat “een mix van mensen met een verschil in culturele afkomst, seksuele oriëntatie, leeftijd, gender of arbeidsvermogen” positief is. Diversity Day is een initiatief van de Sociaal-Economische Raad (SER). De dag werd in 2019 voor het eerst gehouden.

Volgens de initiatiefnemers moet de dag eraan bijdragen dat verschillen in de samenleving worden gerespecteerd. Zeker omdat uit onderzoek naar voren komt dat mensen het gevoel hebben dat de polarisatie juist toeneemt. Discussies worden ook pittiger en de nuance bij de gesprekken is steeds verder te zoeken.

SER-voorzitter Mariëtte Hamer opent de diversiteitsdag via een livestream voor de deelnemende organisaties. Ook demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees komt met een videoboodschap. Vakbond FNV reikt een prijs uit aan iemand die zich heeft ingezet voor inclusie en diversiteit op de werkvloer.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.