Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Groene futures na slechtste dag sinds mei & alles over correcties

Groene futures na slechtste dag sinds mei & alles over correcties
21 sep 2021 om 08:17

De in slaap gevallen beren staan te juichen. Eindelijk beweging en niet enkel omhoog. De S&P 500 beleefde zijn slechtste dag sinds mei en verloor 1,70% bij een stand van 4.357 punten. De Nasdaq deed het een stuk slechter en eindigde 2,19% lager op 14.713 punten. De markt is 5% gedaald en alle crash-scenario’s komen alweer uit de kast. Het lijkt wel alsof dalende koersen nooit wennen.

Tussen 16 februari en 4 maart dit jaar daalde de beurzen echter ook met 5,5% en dat blijkt achteraf een prima koopmoment te zijn geweest. Correcties zijn dan ook gewoon heel normaal. Historisch gezien ondergaat de S&P 500 sinds 1927 iedere 3,5 maanden een correctie van minstens 5%. We kunnen uiteraard nog wel verder dalen; een daling van meer dan 10% zien we gemiddeld één keer per 16 maanden. De laatste daling van net iets meer dan 10% zagen we in september 2020.

Een daling van minder dan 10% wordt feitelijk niet eens een correctie genoemd. De gemiddelde correctie(meer dan 10%) sinds de tweede wereldoorlog bedroeg circa 13,7% en duurt gemiddeld vier maanden. Ook heeft de beurs na een gemiddelde correctie weer vier maanden nodig om te herstellen. Pas als we meer dan 20% dalen spreken we…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.