Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hang Seng duikt met 3% omlaag; Europese beurzen lager van start

Hang Seng duikt met 3% omlaag; Europese beurzen lager van start
20 sep 2021 om 07:47

De aandelenbeurzen in New York zijn afgelopen vrijdag lager gesloten. Veel optie- en futurecontracten expireerden op Quadruple Witching Day en ook de stijging van het aantal coronabesmettingen hield beleggers bezig. De S&P 500 index eindigde 0,91% lager op 4.432 punten en de Nasdaq verloor eveneens 0,91% bij een stand van 15.044 punten. De S&P 500 belandde door de daling zelfs op de laagste stand in vier weken tijd. Big Tech liet stevige dalingen zien, waarbij Facebook met 2,2% daalde en Alphabet ook bijna 2% verloor. Apple verloor 1,8% en Microsoft gleed weg met 1,7%.

Ook het consumentenvertrouwen in september lijkt vooralsnog nauwelijks te verbeteren. De graadmeter van de Universiteit van Michigan’s veerde licht op naar 71, van 70,3 in augustus. Hoewel de index licht verbeterde ten opzichte van vorige maand, blijft hij dicht bij het laagste punt in ongeveer 10 jaar tijd, dat in augustus werd bereikt. Het cijfer geeft aan dat consumenten weinig vertrouwen hebben in de economie.

Aankomende week houdt de Fed, beleggers bezig met de vraag of het opkoopprogramma van $120 miljard gaat worden afgebouwd. Op woensdag staat het rentebesluit van de Amerikaanse centrale ban

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.