Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bitcoin zakt naar laagste niveau in ruim een maand

Bitcoin zakt naar laagste niveau in ruim een maand
20 sep 2021 om 15:40

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) – De koers van cryptomunt bitcoin is gezakt naar het laagste niveau sinds begin augustus. De digitale munteenheid lijkt net als aandelenbeurzen over de hele wereld te reageren op het dreigende omvallen van de Chinese vastgoedreus Evergrande.

De bitcoinwaarde is in 24 uur met ruim 8 procent gezakt. Volgens CoinMarketCap stond de bitcoinkoers op maandagmiddag op een kleine 37.000 euro. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld. Een bitcoin was twee weken geleden op 7 september nog ruim 44.000 euro waard.

De bitcoin reageert niet altijd mee met de aandelenbeurzen, maar daar lijkt het nu wel op. Dat komt waarschijnlijk doordat de digitale munt steeds meer geïntegreerd raakt in de financiële markt wereldwijd.

Evergrande, het op een na grootste vastgoedconcern van China, kampt met een schuldenberg van ruim 200 miljard euro en beleggers vrezen dat een faillissement voor een domino-effect kan zorgen op de Chinese vastgoedmarkt. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern, waarmee een nieuwe schuldencrisis dreigt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.