Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Elon Musk nadert deal om tunnel in Florida te bouwen

Elon Musk nadert deal om tunnel in Florida te bouwen
31 aug 2021 om 23:56

FORT LAUDERDALE (ANP) – Boring Company, het tunnelbouwbedrijf van Elon Musk, gaat exclusieve onderhandelingen voeren met Fort Lauderdale om in die stad een tunnel te bouwen, maakte een woordvoerder van Fort Lauderdale dinsdag bekend.

Twee andere partijen hadden ook voorstellen voor het bouwen van een tunnel gedaan, maar die vielen af omdat ze niet voldeden aan lokale wettelijke vereisten inzake publiek-private partnerschappen, aldus de woordvoerder. Daardoor bleef alleen Boring als mogelijke partij over.

“Naast het onderhandelen over een overeenkomst met Boring zal er het nodige technisch en regelgevend werk moeten worden gedaan”, zei de woordvoerder. Een tunnel aanleggen door de drassige grond in dit deel van de staat Florida zou immers uitdagingen met zich meebrengen die nieuw zijn voor ingenieurs. “Speculeren over een tijdlijn is daarom nu niet mogelijk.”

De voorgestelde tunnel moet van het centrum naar het strand lopen en ongeveer vier kilometer lang worden. Passagiers zouden in beide richtingen in Tesla’s worden vervoerd, zoals al het geval is in de Boring-tunnels in Las Vegas. Zodra de technologie voor geautomatiseerd rijden daartoe voldoende gevorderd is, zullen de auto’s zonder bestuurder op en neer rijden, aldus Boring.

Het project heeft als werknaam Las Olas Loop en moet strandgangers gaan helpen verstopte wegen boven de grond te vermijden. Mocht het daadwerkelijk tot een overeenkomst komen tussen Boring en Fort Lauderdale, dan zal dit de eerste deal van Boring buiten de staat Nevada zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.