Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overnames en uitbreiding zorgen voor groter verlies Delivery Hero

Overnames en uitbreiding zorgen voor groter verlies Delivery Hero
26 aug 2021 om 13:01

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) – Maaltijdbezorger Delivery Hero heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met een groter verlies in vergelijking met een jaar eerder. Dat kwam vooral door de uitgaven aan overnames en andere uitbreidingsplannen, aldus het concern in zijn cijferupdate.

Delivery Hero sloot het halfjaar af met een verlies van ruim 918 miljoen euro. Dit resultaat kwam een jaar eerder nog uit op min 448 miljoen euro. Naast overnames en uitbreiding was het bedrijf ook meer geld kwijt aan IT. Dan gaat het volgens Delivery Hero met name om onderzoek en ontwikkelingsuitgaven voor lokale platformen en ondersteunende diensten. Tegenover het verlies stond wel een omzet die ruimschoots verdubbelde tot bijna 2,5 miljard euro.

Delivery Hero had eerder deze maand zijn financiële doelen voor het hele jaar al verhoogd. Daarbij meldde het bedrijf dat mensen nog altijd volop gebruikmaken van de mogelijkheid om thuis eten te laten bezorgen, ook nu crisismaatregelen steeds meer worden afgebouwd. Het aantal bestellingen nam ook fors toe.

Duitsland

De onderneming is in Duitsland ook begonnen met de verdere uitrol van haar merk Foodpanda, dat ook boodschappen bezorgt. Na Berlijn moet Foodpanda actief worden in steden als Hamburg, München en Frankfurt. Eerder had Delivery Hero zijn Duitse activiteiten aan Just Eat Takeaway verkocht, maar na enkele jaren afwezigheid op zijn thuismarkt keerde het bedrijf er dit jaar terug.

Het Duitse zakenblad Manager Magazin meldde dat Delivery Hero van plan is een investering van 200 miljoen euro te doen in de Duitse boodschappenbezorger Gorillas. Daar zou later dan nog eens een bedrag van 200 miljoen tot 400 miljoen euro bovenop kunnen komen. Delivery Hero wilde niet ingaan op marktgeruchten.

Vorige week werd door de Britse krant The Telegraph nog gemeld dat de Amerikaanse maaltijdbezorger Doordash juist heeft afgezien van een investering in Gorillas. Doordash sprak met Gorillas over een investering van 400 miljoen dollar, omgerekend zo’n 342 miljoen euro. De Amerikanen beëindigden die gesprekken volgens de krant toen Gorillas op zoek ging naar een geldschieter die het bedrijf op een grotere waarde schatte.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.