Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mijnbouwer BHP praat met Woodside over verkoop oliebezittingen

Mijnbouwer BHP praat met Woodside over verkoop oliebezittingen
16 aug 2021 om 09:26

MELBOURNE (ANP/BLOOMBERG) – Mijnbouwer BHP is in gesprek met Woodside Petroleum over een verkoop van zijn olie- en gasbezittingen. Daarmee zou een bedrag zijn gemoeid van ongeveer 15 miljard dollar, omgerekend 12,7 miljard euro. Eerder werd al bekend dat het Brits-Australische BHP de opties voor die activiteiten aan het bekijken is.

Mogelijk gaat BHP zijn olie- en gasdivisie fuseren met Woodside in ruil voor aandelen van het Australische bedrijf. De olie- en gasdivisie van ’s werelds grootste mijnbouwconcern is vooral actief in de Golf van Mexico en voor de kust van Australië. Overigens is die tak veel kleiner dan de grote divisies van BHP voor het delven van ijzererts en koper.

Met een verkoop zou het mijnbouwbedrijf definitief afscheid nemen van de productie van olie en gas, mede onder druk van bepaalde aandeelhouders om de uitstoot te verminderen. BHP verkocht eerder al zijn Amerikaanse schalie-activiteiten aan het Britse olieconcern BP voor omgerekend meer dan 8,5 miljard euro en is nog bezig zijn steenkolenmijnen te verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.