Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tyson Foods verkoopt meer rundvlees

Tyson Foods verkoopt meer rundvlees
9 aug 2021 om 14:19

Tyson Foods heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet gedraaid dan verwacht, dankzij fors hogere volumes voor rund- en varkensvlees, terwijl ook de winst per aandeel sterk steeg. Dat maakte de Amerikaanse vleesverkoper maandag bekend.

Het bedrijf uit Arkansas boekte een nettowinst van 2,05 dollar per aandeel in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar, tegen 1,44 dollar een jaar eerder. De nettowinst steeg daarmee van 526 miljoen naar 749 miljoen dollar. 

De aangepaste winst steeg 93 procent tot 2,70 dollar per aandeel en kwam zo ruim boven de gemiddelde verwachting van analisten van 1,61 dollar.  

De omzet steeg van 10,02 miljard tot 12,48 miljard dollar. Analisten voorspelden hier 11,46 miljard.

Het volume van rundvlees steeg 24 procent, dat van varkensvlees 14,5 procent, terwijl dat voor kip met 3,3 procent toenam en dat van kant-en-klaar-maaltijden 5 procent.

De coronacrisis veroorzaakte 55 miljoen dollar aan extra kosten voor personeel, hygiëne en coronatesten in het kwartaal.

Outlook

Tyson rekent voor het boekjaar op een omzet van 46 miljard tot 47 miljard dollar. Het bedrijf rekent voor de kant-en-klare-voeding op een vergelijkbaar resultaat als vorig jaar, terwijl varkensvlees een lager resultaat lijkt te gaan opbrengen evenals kip, bij de huidige graanprijzen althans. Rundvlees moet echter een beter resultaat geven dan vorig jaar. Terwijl de pandemie uitdagingen blijft opleveren rekent het bedrijf op toenemende wereldwijde vraag op de lange duur.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.