Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Taxidienst Didi overweegt beursexit – media

Taxidienst Didi overweegt beursexit – media
29 jul 2021 om 11:51

Taxidienst Didi overweegt om zijn recente verworven beursnotering in de VS weer in te leveren. Dit schrijft Dow Jones Newswires donderdag op basis van bronnen.

Didi kwam recent in aanvaring met de Chinese toezichthouder. Die verwijt het bedrijf niet zuiver om te gaan met de data van zijn gebruikers.

Daarvoor wil de toezichthouder Didi een grote boete opleggen volgens Bloomberg. Ook zou een gedwongen beursexit een mogelijke straf zijn.

In ieder geval heeft de Chinese toezichthouder de grote app stores al opgedragen om Didi te verwijderen, waardoor het bedrijf geen nieuwe klanten kan werven.

De Chinese autoriteiten hebben al meer techbedrijven aangepakt. Zo kregen Alibaba en Tencent verschillende boetes en moeten bedrijven die zich richten op online onderwijs over naar een non-profit model. Dit laatste zorgde voor koersdalingen van in sommige gevallen meer dan 90 procent.

“Het is duidelijk dat aan de macht van de Communistische partij niet mag worden getornd. Als men moet kiezen tussen grootmachten in digitale platformen en de partij dan krijgt die tweede voorrang. De macht van de grote digitale bedrijven is de kop ingedrukt en ze zullen het een stuk moeilijker hebben om investeerders te vinden en te groeien, beleggers kijken best wat de kat uit de boom”, zei hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis tegen ABM Financial News.

Didi kreeg eind juni een notering aan de NYSE. De aandelen ging voor 14 dollar van de hand. Woensdag sloot het aandeel op minder dan 9 dollar, maar de openingsindicatie voor het aandeel is een koersstijging van 31 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.