Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Marel boekt lagere nettowinst

Marel boekt lagere nettowinst
21 jul 2021 om 18:58

Marel heeft het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkingsmachines.

De fabrikant sprak in zijn toelichting op de cijfers van een sterk orderboek, terwijl de orders voor pluimvee op een sterk niveau lagen, vlees in lijn was met de verwachtingen, en de orders voor vis op een recordniveau uitkwamen.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 23,3 miljoen euro, tegenover 30,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg echter van 305,7 miljoen euro in het tweede kwartaal vorig jaar naar 327,5 miljoen in het afgelopen kwartaal. De analistenconsensus rekende op een omzet van 343,5 miljoen euro.

Marel haalde het afgelopen kwartaal voor 371,3 miljoen euro aan nieuwe orders binnen, tegen 280,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee kwam het orderboek uit op 499,1 miljoen euro.

De operationele kasstroom voor rente en belastingen bedroeg 77,9 miljoen euro, tegenover 63,1 miljoen euro vorig jaar. 

Outlook

Marel sprak woensdagavond van aanhoudend uitdagende marktomstandigheden vanwege geopolitieke onzekerheden en de voortdurende coronacrisis, maar houdt vast aan zijn streven van een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent in de periode tussen 2017 en 2026.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers WDP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.