Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert & short squeeze bij AMC Entertainment

Amerikaanse arbeidsmarkt verbetert & short squeeze bij AMC Entertainment
28 mei 2021 om 08:16

Wall Street is op donderdag wederom dichtbij huis gebleven. De S&P 500 ging er met een kleine winst vandoor en sloot 0,12% hoger op 4.200 punten. De Nasdaq sloot vrijwel vlak en de Dow Jones index was de winnaar van de dag met een stijging van 0,41%. Beleggers lijken afgelopen week overwegend positief gestemd. Zo zou het uitgebreide infrastructuurpakket het economisch herstel verder kunnen stimuleren. De Republikeinen in de Senaat hebben president Joe Biden donderdag een ‘tegenbod’ van $928 miljard voor het infrastructuurplan gedaan. Dat is echter veel minder dan Biden’s meest recente aanbod van $1,7 biljoen.

Ook de jobless claims lieten zien dat het steeds beter gaat met de Amerikaanse banenmarkt. Er werden vorige week in totaal 405.000 aanvragen gedaan voor een werkloosheidsuitkering. Hoewel dat aantal nog steeds ver boven de norm van voor de coronacrisis ligt, is dit het laagste getal sinds maart 2020 en opnieuw een daling ten opzichte van de 444.000 van de week ervoor.

AMC Entertainment door het dak

De aandacht van beleggers ging wederom uit naar de ‘meme-aandelen’ die door de speculanten op het Reddit-forum worden opgekocht. Ditmaal lijkt de

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.