Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fed zorgt voor stijgende aandelenkoersen & belangrijke week voor Shell

Fed zorgt voor stijgende aandelenkoersen & belangrijke week voor Shell
25 mei 2021 om 08:09

De Amerikaanse indices hadden gisteren een sterke dag. De S&P 500 kon 0,99 % te stijgen tot 4.197 punten. De technologie-aandelen uit de Nasdaq 100 trokken de index tot 13.641 punten. Wat neerkwam op een stijging van 1,72 %. Sterkste aandelen waren Applied Materials en Tesla met beide een stijging van meer dan 4 %. De Dow Jones Industrial Average deed het iets kalmer aan. De oudste Amerikaanse aandelenindex steeg 0,54 % waarbij Microsoft het sterkste aandeel was met een stijging van 2,29 %. De reden waarom de aandelenmarkt steeg moet gezocht worden bij de Fed. Gisteren benadrukte de centrale bank nogmaals dat de inflatie van tijdelijke aard is. De Fed benadrukte wel dat de prijs de komende maanden nog kan stijgen maar dat dit komt door een tijdelijke aanbodschok. Wanneer de inflatie tijdelijk van aard is, zou in theorie de Fed niet gedwongen worden om de rente te verhogen. De dollar index daalde gisteren 0,19 %.

Nasdaq 100 koers

Verder stegen de Aziatische markten ook naar aanloop van de stijging in de VS. CSI300 index steeg 2,10 % tot 5.261 punten. De Shanghai Composite Index steeg 1,60 % tot 3.553 punten. China heeft benadrukt er alles aan te doen om de stijgende inflatie in te damm

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.