Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Janet Yellen wil meer belastingen en meer concurrentie – Europa opent rood

Janet Yellen wil meer belastingen en meer concurrentie – Europa opent rood
19 mei 2021 om 08:09

Gisteren liet het inflatiespook de aandelenindices terug even schrikken. De S&P 500 verloor 0,85% en sloot de handelsdag op 4.127 punten. Tijdens de nacht is de ES-future (S&P 500) nog eens 0,48% gezakt. Nasdaq 100 daalde 0,72% tot 13.217 punten. Ook de future op de technologie-index (NQ) verloor deze nacht 0,55%. De Dow Jones sloot 0,78% lager op 34.060 punten. Het spreekt voor zich dat ook de Dow Jones future (YM) daalde. Voorlopig staat deze 0,44% lager. Gisteren liet Janet Yellen nogmaals van zich horen. Ze spoorde de bedrijven aan om meer belastingen te betalen zodat het infrastructuurplan van Joe Biden kan gefinancierd worden. Ze ging nog een stapje verder en zei ook dat er meer macht moet gaan naar de vakbonden en dan een wereldwijde sterkere concurrentie een gewenst scenario is. Wall Street lijkt niet zo overtuigd van dit plan gezien de sterke daling op korte tijd.

S&P 500

Rapport IEA

International Energy Agency kwam gisteren met een rapport waarbij het concludeert dat er eigenlijk geen nieuwe investeringen moeten gebeuren in olie en gas. Tot dat besluit komt het gerenommeerde instituut uit Parijs indien we tegen 2050 naar een klimaatneutrale economie willen evolu

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.