Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Citigroup presteert beter dan verwacht

Citigroup presteert beter dan verwacht
15 apr 2021 om 14:19

Citigroup heeft in het eerste kwartaal van 2021 fors beter dan verwacht gepresteerd met een sterke stijging van de nettowinst, maar een lagere omzet. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse bank. 

De nettowinst kwam op 7,9 miljard dollar uit, ofwel 3,62 dollar per aandeel. Dit is fors beter dan een jaar eerder, aldus de bank. In het eerste kwartaal van 2020 boekte Citigroup een winst van 1,06 dollar per aandeel. 

De winstgroei was ook beter dan verwacht. Analisten die aan de FactSet consensus bijdroegen rekenden op een nettowinst van 2,60 dollar per aandeel.

De bank boekte 19,3 miljard dollar aan inkomsten, 7 procent minder dan een jaar eerder. Volgens Citigroup werden de hogere inkomsten bij Investment Banking en Equity Markets tenietgedaan door de lagere rente. De consensus samengesteld door FactSet rekende op een omzet van 18,8 miljard dollar.

“Het was een beter dan verwachte start van het jaar, en we blijven optimistische over de macro-omgeving”, liet CEO Jane Fraser van Citigroup in een toelichting weten. 

Verder heeft Citigroup 2,7 miljard dollar terug naar aandeelhouders laten vloeien, mede door de inkoop van 23 miljoen eigen aandelen. 

De CET1 ratio bleef op kwartaalbasis stabiel op 11,7 procent.

Het aandeel Citigroup steeg in voorbeurshandel met 2,3 procent. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Citigroup

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.