Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street in afwachting inflatiecijfers & Chinese export blijft achter bij verwachtingen

Wall Street in afwachting inflatiecijfers & Chinese export blijft achter bij verwachtingen
13 apr 2021 om 08:49

De beurzen op Wall Street zijn gisteren niet ver van hun plek gekomen. De S&P 500 sloot 0,02% lager op 4.127 punten en de Nasdaq is 0,36% lager gesloten op 13.850 punten. Beleggers zijn duidelijk in afwachting van het kwartaalcijferseizoen en andere macro-economische cijfers. Alibaba stal de show met een stijging van ruim 9% en GameStop was de gebeten hond met een daling van 10,91%.

De volatiliteit op de markten is de afgelopen weken duidelijk afgenomen in aanloop naar het kwartaalcijferseizoen. Morgenmiddag zullen de Amerikaanse grootbanken de resultaten over het 1e kwartaal van dit jaar bekendmaken. De rentes op de obligatiemarkten laten eveneens zien dat investeerder even tot rust zijn gekomen. De Amerikaanse 10-jaars rente is al enkele weken stabiel rond de 1,70%.

Vanmiddag om 14:30 uur wordt er uitgekeken naar de inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Economen verwachten een stijging van 0,5% maand op maand en van maar liefst 2,5% op jaarbasis. Beleggers hoeven zich echter niet druk te maken over de hogere inflatie, zowel de Fed als de Amerikaanse overheid blijven verkondigen dat deze inflatiepiek tijdelijk zal zijn. Het verschil in prijzen is namelijk zo groot als gev…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.