Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update; Philips verkoopt divisie huishoudelijke apparaten

Update; Philips verkoopt divisie huishoudelijke apparaten
25 mrt 2021 om 11:59

Philips heeft een overeenkomst bereikt over de verkoop van zijn divisie huishoudelijke apparaten aan Hillhouse Capital tegen een waardering van circa 3,7 miljard euro. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdagochtend bekend.

Philips mikt op een verkoopopbrengst na belastingen van 3 miljard euro. Tegelijk sluit Philips een overeenkomst, waarin wordt afgesproken dat de producten mogen worden verkocht onder de merknaam Philips voor een periode van vijftien jaar. Dit contract kan bovendien worden verlengd. Philips schat de waarde hiervan op 0,7 miljard euro, wat de totale waarde van de deal op 4,4 miljard euro brengt.

De divisie huishoudelijke apparaten zal vanaf nu worden aangemerkt als niet-voortgezette activiteiten.

In een toelichting op de transactie zei CEO Frans van Houten dat met de verkoop van de divisie Philips zijn grote desinvesteringen heeft afgerond. Van een mogelijke desinvestering van de Personal Health-activiteiten is volgens Van Houten dan ook geen sprake.

Wereldwijd werken circa 7.000 mensen voor de divisie huishoudelijke apparaten. In Nederland staat de teller op 800 personen. De transactie zal voor het Nederlands personeel geen consequenties hebben, zei Van Houten.

De transactie moet in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond en moet nog worden goedgekeurd door de regelgevende instanties.  

In lijn met het toewijzingsbeleid van het concern zullen de opbrengsten van de transactie mogelijk gebruikt worden voor het genereren van autonome groei, het inkopen van eigen aandelen, dividenden en de financiering van eventuele overnames.  “We blijven gedisciplineerd zoeken naar kansen”, zei hij.
  
Van Houten wees ook op het aandeleninkoopprogramma, waar de afgelopen vijf maanden al grote uitgaven voor werden gedaan. 

Het aandeel Philips koerste donderdagochtend 1,7 procent hoger op 48,01 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.