Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Coronavaccin AstraZeneca nog effectiever dan gedacht

Coronavaccin AstraZeneca nog effectiever dan gedacht
22 mrt 2021 om 11:36

Het coronavaccin van AstraZeneca en de Universiteit van Oxford blijkt nog effectiever dan gedacht. Dit meldde het Brits-Zweedse farmaconcern maandagochtend op basis van nieuwe klinische data die werd verzameld in onderzoeksstudies onder meer dan 32.000 proefpersonen.

De werkzaamheid kwam uit op gemiddeld 79 procent en op 80 procent bij deelnemers van 65 jaar en ouder. Eerder studies toonden een gemiddelde effectiviteit van 70 procent.

Het bedrijf zei maandag de onderzoeksdata verder te zullen analyseren, terwijl het zich voorbereidt op het indienen van een verzoek voor een noodvergunning in de Verenigde Staten. Dat moet ergens de komende weken gebeuren.

In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk wordt het vaccin al ingezet. Recent lag het vaccinatieproces met het coronavaccin van AstraZeneca echter in verschillende landen stil vanwege mogelijk bloedstollingsproblemen. Experts van het Europees Geneesmiddelenbureau konden echter geen direct verband vinden.

De U.S. Food and Drug Administration zal de onderzoeksdata van AstraZeneca’s Covid-vaccin op zijn vroegst komende maand beoordelen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.