Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: Accell demarreert

Uitgelicht: Accell demarreert
19 mrt 2021 om 20:22

Fietsenfabrikant Accell Group heeft een stevige demarrage gemaakt. Op weekbasis steeg het aandeel bijna 8 procent.

Accell heeft al maandenlang de wind in de rug, maar de echte versnelling kwam na de jaarcijfers aan het begin van deze maand.

Uit die cijfers bleek dat de fabrikant in 2020 goede zaken heeft gedaan dankzij de populariteit van fietsen. CEO Ton Anbeek merkte op dat toen de fietsenwinkels na de eerste coronalockdown weer open mochten, een “erg sterk herstel” inzette en dat de vraag ook tijdens de tweede jaarhelft hoog bleef.

Accell zag de omzet stijgen van ruim 1,1 miljard euro in 2019 naar 1,3 miljard euro in 2020. Autonoom steeg de omzet met 17 procent. Dit leverde een operationele winst op van 74,7 miljoen euro, tegen 60,0 miljoen euro een jaar eerder. Onderliggend steeg de EBIT zelfs van 54,8 miljoen naar 79,7 miljoen euro.

Onder de streep restte een winst van 64,8 miljoen euro. Dat was in 2019 slechts 2,8 miljoen euro.

ING rekende op een omzet van krap 1,3 miljard euro. Deze omzet zou volgens de bank een hogere operationele winst opleveren van net geen 66 miljoen euro, 6 miljoen euro meer dan in 2019. De nettowinst zou volgens analist Tijs Hollestelle oplopen naar ruim 39 miljoen euro.

De vrije kasstroom van Accell ging van 61,6 miljoen euro negatief naar 195,4 miljoen euro positief. Het handelswerkkapitaal daalde van 360 miljoen naar 251,5 miljoen euro.

Accell zal over 2020 geen dividend uitkeren. Dit vanwege de afspraken die zijn gemaakt met het bankenconsortium. Eerst dient de GO-C faciliteit te zijn terugbetaald, alvorens er een dividend in contanten mag worden uitgekeerd.

ING wees op de voorraden van Accell, die 100 miljoen euro kleiner waren dan gedacht. De nettoschuld eindigde op “slechts” 79 miljoen euro. ING had gerekend op 219 miljoen euro. Maar ook analist Frank Claassen van Degroof Petercam vond de cijfers van Accell sterk, vooral qua EBIT. En de daling van de schuld was in de ogen van de analist zelfs indrukwekkend. ABN AMRO sprak van robuuste cijfers, te danken aan  een “extreem sterke tweede jaarhelft”.

Toekomst

Accell meent dat de vooruitzichten erg gunstig zijn, wat bijvoorbeeld wordt onderstreept door de Green Deal van de EU. De fabrikant heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de doelen voor 2022 gehaald gaan worden, en die mening deelt analist Martijn den Drijver van ABN AMRO Oddo.

De doelen die Accell voor 2022 heeft gesteld worden volgens Degroof Petercam ook steeds geloofwaardiger, ondanks de onzekerheid voor de korte termijn. Accell streeft naar een omzet van 1,4 tot 1,5 miljard euro met een EBIT-marge van 8 procent.

Degroof Petercam verhoogde zijn EBIT-ramingen voor de komende jaren met 15 tot 18 procent. In 2022 rekent Degroof op een EBIT van 110 miljoen euro, wat in 2020 net geen 75 miljoen euro was. Voor het lopende jaar ging de taxatie voor de EBIT met 15 procent omhoog van 75 naar 86 miljoen euro.

Alle drie de banken hebben een koopadvies op Accell. ING hanteert een koersdoel van 32,50 euro, Degroof Petercam gaat uit van 42,00 euro en ABN AMRO Oddo zit hier nog twee euro boven.

Den Drijver vindt Accell ondergewaardeerd ten opzichte van sectorgenoten. En zelfs met zijn nieuwe koersdoel van 44,00 euro wordt Accell nog tegen een korting van 30 procent gewaardeerd. Die korting zal er volgens de analist echter uitlopen naarmate de winst van Accell aantrekt.  


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Accel Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.