Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs daalt

Olieprijs daalt
12 mrt 2021 om 20:45

De olieprijs is vrijdag gedaald. Op een settlement van 65,61 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,6 procent goedkoper. Op weekbasis verloor de WTI-olieprijs 0,7 procent.

Nadat de OPEC vorige week besloot om de productie-afspraken tot en met april te verlengen, wist de olieprijs niet verder te stijgen, volgens analist Manish Raj van Velandera Energy omdat de mondiale olievoorraden nog altijd aanzienlijk zijn.

“Beleggers zijn zich ervan bewust dat de hoge olieprijs vooral het gevolg is van de productiebeperking van OPEC+ en dat zulke maatregelen tijdelijk zijn.”

De aanval op een grote oliehaven in Saoedi-Arabië door Jemenitische Houthi strijdkrachten afgelopen weekend gaf volgens Raj geen blijvende steun aan de olieprijzen.

“Er is momenteel een aanzienlijke overcapaciteit bij alle grote olieproducenten dus problemen aan de aanbodkant zoals spanningen in het Midden-Oosten of geopolitieke risico’s zijn irrelevant omdat eventuele productieproblemen makkelijk ergens anders kunnen worden opgevangen”, aldus de analist.

Hij verwacht dat de bewegingen op de oliemarkt de komende tijd vooral zullen worden bepaald door het naleven van de OPEC+ afspraken en het herstel in de vraag naar olie. Eerder deze week zei de OPEC dat men dit jaar een iets sterkere groei van die vraag verwacht dan een maand geleden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.