Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen hoger rond middaguur

Europese beurzen hoger rond middaguur
11 mrt 2021 om 12:12

De Europese beurzen noteerden donderdag hoger nu de inflatiedynamiek is afgenomen en er zich meer rust op de rentemarkt aftekent.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een stijging van 0,3 procent op 422,80 punten. De Duitse DAX liet een vrijwel onveranderde notering zien op 14.538,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,2 procent met een stand van 6.003,34 punten. De Britse FTSE daalde donderdag 0,2 procent naar 6.710,62 punten.

De rentes op de wereldwijde obligatiemarkten daalden nadat woensdag uit cijfers bleek dat de Amerikaanse consumentenprijzen slechts licht aantrokken in februari. Dit zorgde voor opluchting onder beleggers, die zich in de afgelopen weken druk maakten om de oplopende inflatie.

Op de Europese beursvloeren wordt gewacht op het rentebesluit en vooral het commentaar daarbij door Europese Centrale Bank, waarbij gehoopt wordt op vertrouwenwekkende mededelingen over steunbereidheid en de economische perspectieven.  

De Amerikanen publiceren vanmiddag de wekelijkse steunaanvragen waarvoor de verwachting op 725.000 ligt. Een week eerder was er sprake van 745.000 nieuwe aanvragen. In de tweede helft van de middag volgen dan nog de vacatures over januari.

De Britse minister van financiën Rishi Sunak verschijnt donderdag voor een speciaal comité om zijn begrotingsbeleid te bespreken. De Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen geeft vandaag een interview aan NBC en informeert ook president Joe Biden over de economie.

Olie noteerde donderdag hoger. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het groen op 64,87 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 68,36 dollar werd betaald, een stijging van 0,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1962. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1944 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,1924 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Rolls Royce heeft in 2020 de onderliggende omzet zien dalen en schreef rode cijfers. Voor de korte termijn blijven de vooruitzichten onzeker en in sterke mate afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19. De koers van het aandeel noteerde 2,4 procent hoger.

Op de beurs van Frankfurt was het aandeel Adidas opnieuw een stevige winnaar met een koerswinst van meer dan 3,5 procent, gevolgd door het aandeel Delivery Hero waar 3 procent koerswinst werd bijgeschreven. Techfondsen staan deze dagen in belangstelling, zo ook hier met voor het aandeel Infineon een koerswinst van eveneens 3 procent. Verlies was er voor het aandeel Bayer, dat meer dan 4 procent inleverde.

In Parijs dikte de koers van het aandeel STMicroelectronics 3 procent aan. In totaal wonnen 12 aandelen meer dan 1 procent. Koersverliezen kwamen hier niet niet boven de 1,5 procent uit.    

Renewi, genoteerd in Amsterdam en Londen, gaf een positieve winstwaarschuwing af. De afvalverwerker verwacht dat de onderliggende EBIT over het huidige boekjaar, dat loopt tot 31 maart, “significant” hoger zal uitkomen dan de 68 miljoen euro waar aanvankelijk op werd gemikt. De koers van het aandeel won liefst 15,9 procent. 

Euro

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,7 procent in het groen.

De S&P 500 index won woensdag 0,6 procent op 3.898,77 punten. De Dow Jones-index steeg 1,5 procent naar 32.297,02 punten. Techbeurs Nasdaq sloot vlak op een slotnotering van 13.068,83 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.