Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: focus op prestaties Just Eat Takeaway.com op divisieniveau

Update: focus op prestaties Just Eat Takeaway.com op divisieniveau
9 mrt 2021 om 14:11

De aandacht bij de jaarcijfers van Just Eat Takeaway.com zal vooral gaan naar de EBITDA-prestaties op divisieniveau, nadat de maaltijdbezorger al met voorlopige cijfers kwam. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING in aanloop naar de cijfers op woensdag.

In het afgelopen kwartaal steeg het aantal orders op jaarbasis met 57 procent tot 179,8 miljoen stuks, zo bleek uit de voorlopige cijfers die in januari werden gepubliceerd. In Canada verdubbelde het aantal orders bijna tot 25,6 miljoen. In Nederland trok het aantal orders met 39 procent aan tot 14 miljoen en in het Verenigd Koninkrijk met 58 procent tot 56 miljoen.

In heel 2020 steeg het aantal bestellingen met 39 procent ten opzichte van 2019.

De bruto waarde van de bestellingen steeg eveneens, met 68 procent tot 4 miljard euro.

Als gevolg mikt Just Eat Takeaway.com op een omzet in het vierde kwartaal van 720 tot 740 miljoen euro, een groei op jaarbasis van meer dan 60 procent. In heel 2020 kan de omzet stijgen van 1.578 miljoen naar 2.380 tot 2.400 miljoen euro, een plus van meer dan 50 procent.

De aangepaste EBITDA zal in 2020 circa 10 procent zijn. Just Eat Takeaway zei in januari onverminderd voorrang te geven aan marktaandeel boven de aangepaste EBITDA.

ING is vooral benieuwd naar de EBITDA-prestaties op divisieniveau. Vooral de winstgevendheid in het Verenigd Koninkrijk zal daarbij belangrijk zijn. Just Eat Takeaway.com investeerde in het vierde kwartaal flink in de eigen bezorgdienst in het Verenigd Koninkrijk, aldus Hesselink.

Vooruitkijkend is Hesselink optimistischer gestemd dan de consensus voor heel 2021. “De omzet is een simpele optelsom van het aantal actieve klanten en het aantal bestellingen. We zijn van mening dat de stijging in het aantal klanten en orders in 2020 ook een impact zal hebben op de omzet in 2021”, aldus Hesselink. 

Voor wat betreft de ontwikkelingen rond de EBITDA is er minder duidelijkheid volgens de analist. Het uiteindelijke EBITDA-resultaat dit jaar kan daarbij nog wel eens afwijken van de consensus, afhankelijk van de investeringen van de maaltijdbezorger.

ING heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 130,00 euro. Het aandeel steeg dinsdagmiddag met 1,2 procent tot 78,92 euro.

Update: om juiste koers toe te voegen


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.