Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen

Stijgende rente en tegenvallend banencijfer zorgt voor dieprode beurzen
4 mrt 2021 om 08:42

De Amerikaanse beurzen zijn gisteren weer stevig onderuit gegaan. De S&P 500 dook met 1,31% omlaag en de Nasdaq verloor zelfs 2,70% en sloot op 12.997 punten. er saldo valt het nog mee, want de Nasdaq stabiliseert nog altijd vlak boven de steunzone op 12.985 punten. Het wordt echter steeds aannemelijker dat deze steun gaan breken. Op de grafiek lijkt zich een klein hoofd & schouder patroon te hebben gevormd. Indien de neklijn/steunlijn wordt doorbroken dan krijgen we een technisch koersdoel van circa 12.000 punten. Er lijkt dus nog meer daling in het vat te zitten.

Net als de afgelopen paar weken was vooral tech weer de gebeten hond. De onrust op de obligatiemarkten blijft de aandelenmarkt parten speler. De vergoeding op 10-jaars Amerikaans staatspapier steeg met 6 basispunten tot 1,46%. Doordat technologie-aandelen relatief duur zijn hebben vooral zij hier last van. Een hogere rente zorgt doorgaans namelijk voor lagere winstverwachtingen. Individueel liepen de verliezen fors op. Zo verloor Amazon ruim 3%, ging Netflix met ruim 5% onderuit en zag Baidu zelfs 9,23% aan beurswaarde verdampen. Opvallend genoeg was er nog wel ruimte voor speculatie; GameStop werd 5% hoger gezet…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.