Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brill neemt Duitse tweelingbroer over

Brill neemt Duitse tweelingbroer over
1 mrt 2021 om 14:41

Brill neemt de Duitse uitgever van historische en theologische uitgaven Vandenhoeck & Ruprecht Verlage over. Dat maakte de Leidse uitgever maandag bekend.

“Vandenhoeck & Ruprecht is Brills Duitse tweelingbroer: een zeer lange familietraditie, een uitstekende reputatie onder auteurs en wetenschappers en leidend in de geesteswetenschappen”, aldus CEO Peter Coebergh van Brill.

V&R, uit Göttingen, realiseerde vorig jaar een omzet van 10 miljoen euro. Sinds enkele jaren maakt ook Böhlau Verlag, gevestigd in Keulen en Wenen, deel uit van de Duitse uitgever.

De overname maakt Brill één van de leidende uitgevers op het terrein van de geesteswetenschappen in Duitsland, met meer dan 850 nieuwe boektitels per jaar en een portefeuille van een zeventigtal tijdschriften uit Duitsland en Oostenrijk.

Brill verwacht in 2021 ongeveer 16 miljoen euro omzet te behalen in Duitsland en Oostenrijk, na de combinatie van de eigen Duitse activiteiten met die van V&R.

De overname zal vanaf 2023 positief bijdragen aan de winst per aandeel, na de integratie die volgend jaar moet zijn afgerond. De deal wordt gefinancierd met een lening van Rabobank.

In 2016 nam Brill de Duitse uitgever Schöningh & Fink over en stelde zich toen ten doel om binnen vijf jaar een tweede thuismarkt in Duitsland te creëren met een omzet van meer dan 10 miljoen euro. Die doelstelling is met deze nieuwe overname gehaald.

De voormalige eigenaren verwachten dat Brill het belang van V&R zal versterken door meer content te digitaliseren en te verkopen aan internationale bibliotheken en door het open access-model uit te breiden. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aalberts

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.