Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: blik vooruit bij PostNL

Beursblik: blik vooruit bij PostNL
26 feb 2021 om 09:23

Omdat PostNL al met voorlopige cijfers over 2020 kwam, zal de aandacht bij de definitieve cijfers vooral liggen op de verwachtingen voor 2021. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING in aanloop naar de definitieve cijfers op maandag.

Zwartsenburg merkte op dat de consensus voor 2021 vrijwel onveranderd bleef na publicatie van de voorlopige cijfers. Analisten mikken voor het lopende jaar gemiddeld op een genormaliseerd bedrijfsresultaat van 208 miljoen euro. PostNL mikt zelf vooralsnog op een resultaat van minstens 185 miljoen euro. De omzet kan volgens de consensus uitkomen op 3,2 miljard euro. ING denkt dat deze consensus haalbaar is.

Met de huidige lockdown in Nederland is er volgens Zwartsenburg ruimte voor een positieve verrassing, maar de analist erkent ook dat PostNL maandag vermoedelijk investeringen zal aankondigen in DigitalNext.

PostNL kondigde bij de voorlopige cijfers aan een jaaromzet te verwachten van 3,25 miljard euro. De genormaliseerde EBIT over 2020 bedroeg naar verwachting circa 240 miljoen euro, fors meer dan eerder aangegeven door het postbedrijf. PostNL mikte voor 2020 op een genormaliseerde EBIT van minimaal 175 miljoen euro.

De vrije kasstroom kwam in 2020 uit op 185 miljoen euro, aldus PostNL.

PostNL verwacht voor 2021 verder een verbetering van de bedrijfsresultaten, voornamelijk bij pakketten, maar ook hogere pensioenkosten en aanloopkosten. Daarnaast mag een verdere toename van de vrije kasstroom worden verwacht en een genormaliseerd totaalresultaat dat vergelijkbaar is met dat over 2020.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.