Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Moderna verwacht dit jaar meer coronavaccins te leveren

Moderna verwacht dit jaar meer coronavaccins te leveren
25 feb 2021 om 13:34

Moderna verwacht dit jaar wereldwijd meer coronavaccins te leveren dan eerder verwacht. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut donderdag bij zijn kwartaalcijfers.

Het bedrijf dacht minstens 600 miljoen doses te kunnen leveren, maar dit worden er minimaal 700 miljoen. Moderna tracht in 2021 wereldwijd echter tot 1 miljard doses van zijn coronavaccin te produceren.

In 2020 opende het 8 productiefaciliteiten in Noord-Amerika en Europa en dit jaar denkt Moderna uit te kunnen breiden naar Japan, Zuid-Korea en Australië.

Op basis van de grote mondiale vraag naar zijn coronavaccin en zogeheten boosters waarmee mutaties kunnen worden bestreden, verhoogt Moderna de capaciteit in 2022 tot 1,4 miljard doses.

Cijfers

In het vierde kwartaal behaalde Moderna een omzet van 571 miljoen dollar, tegenover 14 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Moderna haalde vooral omzet uit het produceren van zijn coronavaccin.

Ook de onderzoeks- en ontwikkelingskosten stegen hierdoor, van 118 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2019 naar 759 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2020.

Onder de streep resteerde voor Moderna een verlies van 272 miljoen dollar in het vierde kwartaal, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het verlies van 123 miljoen dollar in dezelfde periode in 2019.

De kaspositie stond eind december 2020 op 5,25 miljard dollar.

Moderna maakte donderdag verder bekend dat chief medical officer Tal Zaks het bedrijf in september verlaat. Naar een opvolger wordt gezocht.

Het aandeel Moderna noteerde donderdag voorbeurs bijna 3 procent in het groen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.