Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Wall Street richting lichtrode opening

Wall Street richting lichtrode opening
9 feb 2021 om 14:56

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een licht lagere opening voor Wall Street. Richting de openingsbel noteerde de S&P 500-future 0,2 procent in het rood.

Daarmee lijken de beurzen een adempauze te nemen na de recente recordreeks. Ook maandag wisten de S&P en Dow hun hoogste standen ooit aan te scherpen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam is het optimisme door twee factoren te verklaren: de aanhoudende monetaire en overheidssteun en de vooruitgang die wordt geboekt qua coronavaccins.

“Daarbij zien we ook goede winstcijfers, wat het optimisme verder ondersteunt.”

Volgens Aslam lijkt een nieuwe aandelenrally dan ook waarschijnlijk. Ondertussen neemt de kans met de dag toe dat er een nieuw coronasteunpakket komt in de VS.

De stap terug dinsdag is volgens vermogensbeheerder Trevor Greetham van Royal London Asset management niet zo bijzonder. “Dit is een symptoom van een lage volatiliteit. Er zijn van die rustige dagen in een bull markt.”

Op macro-economisch vlak is het dinsdag ook rustig. Het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse mkb is in januari verder gedaald, waar een lichte stijging was verwacht. Later vandaag staan nog de vacatures in de VS in de maand december op de rol.

Volgens Aslam zijn dit normaliter niet de meest spannende cijfers, maar sinds de coronacrisis letten beleggers meer op deze data gezien de hoge werkloosheid in de VS.

De marktanalist let dinsdag ook in het bijzonder op de koers van de bitcoin. Die steeg maandag naar een nieuw record toen bekend werd dat Tesla voor 1,5 miljard dollar in de cryptomunt had geïnvesteerd.

“Niets houdt de bitcoin tegen om de 50.000 dollar aan te tikken”, denkt Aslam. Dinsdag noteerde de cryptovaluta 2,5 procent hoger op circa 46.000 dollar.

De euro/dollar handelde dinsdagmiddag op 1,2095 en de olieprijs ging licht lager.

Bedrijfscijfers

DuPont behaalde in het vierde kwartaal een hogere winst en omzet. De aangepaste winst van 0,95 dollar was bovendien beter dan de 0,85 dollar die analisten voorspelden. Ook de omzet was boven verwachting. In 2021 rekent DuPont op een verdere omzetstijging, hoewel de voorspelde 15,4 miljard tot 15,6 miljard dollar wel onder de marktverwachting ligt. Het aandeel daalde licht in de voorbeurshandel.

Canopy Growth heeft in het afgelopen kwartaal een 23 procent hogere omzet behaald, maar onder de streep liep het verlies ook op. De komende drie jaar rekent de Canadese cannabisproducent op een jaarlijkse omzetgroei van 40 tot 50 procent. Het aandeel lijkt in New York 2 procent hoger te openen.

Bandenfabrikant Goodyear gaat een 5 procent hogere opening tegemoet na het openen van de boeken. In het vierde kwartaal behaalde Goodyear een aangepaste winst per aandeel van 0,44 dollar, terwijl 0,16 dollar werd voorspeld door analisten gepolst door FactSet. Ook de omzet van 3,7 miljard, weliswaar iets lager op jaarbasis, was meer dan de 3,6 miljard dollar die analisten vooraf hadden ingeschat.

Nucor verwacht dat het in het lopende eerste kwartaal een recordwinst kan behalen, van meer dan 900 miljoen dollar, vanwege de positieve economische trends en de robuuste vraag in de markten waarin de staalproducent actief is. Het aandeel gaat een 1,5 procent hogere opening tegemoet.

Dinsdag nabeurs komen Cisco, Twitter, Lyft en Mattel nog met cijfers.

Overig bedrijfsnieuws

Plug Power heeft een eerder aangekondigde kapitaalverhoging van 2 miljard dollar afgerond. De waterstofspecialist verkocht 32,2 miljoen aandelen voor 65 dollar per stuk. Dit is inclusief een overtoewijzingsoptie van ruim 4 miljoen aandelen. Het aandeel daalde voorbeurs bijna een procent.

Financieel directeur van Eli Lilly, Josh Smiley, stapt op vanwege “ongepaste communicatie” met medewerkers. Smiley wordt opgevolgd door Anat Ashkenazi. Het aandeel lijkt dinsdag vrijwel vlak te gaan openen.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,7 procent hoger op 3.915,59 punten, terwijl de Dow Jones index 0,8 procent won op 31.385,76 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1,0 procent bij op 13.987,64 punten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.