Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen licht lagere opening Wall Street

Futures voorspellen licht lagere opening Wall Street
9 feb 2021 om 12:55

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een licht lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de S&P 500-future 0,2 procent in het rood.

Daarmee nemen de beurzen een adempauze na de recente recordreeks. Ook maandag wisten de S&P en Dow hun hoogste standen ooit aan te scherpen.

Volgens marktanalist Naeem Aslam is het optimisme door twee factoren te verklaren: de aanhoudende monetaire en overheidssteun en de vooruitgang die wordt geboekt qua coronavaccins.

“Daarbij zien we ook goede winstcijfers, wat het optimisme verder ondersteunt.”

Volgens Aslam lijkt een nieuwe aandelenrally dan ook waarschijnlijk. Ondertussen neemt de kans met de dag toe dat er een nieuw coronasteunpakket komt in de VS.

De stap terug dinsdag is volgens vermogensbeheerder Trevor Greetham van Royal London Asset management niet zo bijzonder. “Dit is een symptoom van een lage volatiliteit. Er zijn van die rustige dagen in een bull markt.”

Op macro-economisch vlak is het dinsdag ook rustig. Het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse mkb is in januari verder gedaald, waar een lichte stijging was verwacht. Later vandaag staan nog de vacatures in de VS in de maand december op de rol.

Volgens Aslam zijn dit normaliter niet de meest spannende cijfers, maar sinds de coronacrisis letten beleggers meer op deze data gezien de hoge werkloosheid in de VS.

De marktanalist let dinsdag ook in het bijzonder op de koers van de bitcoin. Die steeg maandag naar een nieuw record toen bekend werd dat Tesla voor 1,5 miljard dollar in de cryptomunt had geïnvesteerd.

“Niets houdt de bitcoin tegen om de 50.000 dollar aan te tikken”, denkt Aslam. Dinsdag noteerde de cryptovaluta 3 procent hoger op ruim 46.000 dollar.

De euro/dollar handelde dinsdagmiddag op 1,2100 en de olieprijs ging licht lager.

Bedrijfsnieuws

DuPont behaalde in het vierde kwartaal een hogere winst en omzet. De aangepaste winst van 0,95 dollar was bovendien beter dan de 0,85 dollar die analisten voorspelden. Ook de omzet was boven verwachting. In 2021 rekent DuPont op een verdere omzetstijging, hoewel de voorspelde 15,4 miljard tot 15,6 miljard dollar wel onder de marktverwachting ligt. Het aandeel steeg 0,6 procent in de voorbeurshandel.

Nabeurs komen Cisco, Twitter, Lyft en Mattel met cijfers.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,7 procent hoger op 3.915,59 punten, terwijl de Dow Jones index 0,8 procent won op 31.385,76 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1,0 procent bij op 13.987,64 punten.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.