Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ford verkoopt minder in VS

Ford verkoopt minder in VS
3 feb 2021 om 15:46

Ford heeft in januari minder voertuigen verkocht dan een jaar eerder, ondanks dat de verkoop aan particulieren steeg, dankzij goede prestaties bij de verkoop van pick-up’s en SUV’s. Dit bleek woensdag uit een update van de Amerikaanse autofabrikant.

Afgelopen maand werden er 143.578 voertuigen in de VS verkocht door Ford, een daling op jaarbasis van 8,3 procent.

De verkoop aan particulieren lag echter 5,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dit was te danken aan de verkoop van pick-up’s en SUVs. Hier stegen de verkopen aan particulieren met respectievelijk 9,9 en 13,4 procent.

Bij de gewone auto’s stortten de verkopen in met 57 procent tot minder dan 8.000 stuks. De retailverkopen kelderden met bijna 44 procent.

“De verkoopcijfers voor januari vertegenwoordigen een zeer gezonde mix met een sterke nadruk op verkoop aan particulieren, waarbij de toenames bij pick-up’s en SUV’s de verliezen aan verkochte gewone auto’s ruimschoots compenseren”, stelde Ford.

Ford benadrukt de grootste verkoper van pick-up’s te zijn geweest in januari in de VS.  Bij de SUV’s deden de nieuwe Bronco Sport en Explorer het beide erg goed, volgens de autofabrikant.

De verkoop van elektrische auto’s steeg met 18,5 procent onder andere door de Mustang Mach-E, en hybride varianten van de F-150, Escape en Explorer.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ford Motor

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.