Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: zwak kwartaal TKH voorzien

Beursblik: zwak kwartaal TKH voorzien
3 mei 2024 om 13:15

 TKH heeft vermoedelijk een zwak eerste kwartaal achter de rug. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in een rapport.

Bij de Vision-divisie is sprake van een moeilijke vergelijkingsbasis. In het eerste kwartaal van 2023 steeg de omzet uit de tak met 14,4 procent. Voor het afgelopen kwartaal mikt ING op een omzetdaling van 5,6 procent.

Bij Manufacturing mikt ING op een omzetgroei van 10 procent, terwijl de opbrengsten uit Connectivity vermoedelijk met 16 procent zijn teruggevallen vanwege een desinvestering, maar ook vanwege een moeilijke vergelijkingsbasis. Vorig jaar verkocht TKH nog veel energiekabels, terwijl zich bij klanten nu een afbouw in de voorraden aftekent.

TKH liet bij publicatie van de jaarcijfers eerder dit jaar al weten dat de Vision en Connectivity-divisies te kampen hadden met een zwakke vraag in de eindmarkten. TKH verwacht zelf een omzetgroei bij Manufacturing. De groepsomzet en EBITA zal naar verwachting van TKH zijn gedaald.

Outlook

TKH verwacht dit jaar een wat genormaliseerde groei bij Manufacturing ten opzichte van de groei van 17 procent vorig jaar. Voor Vision verwacht het bedrijf weer groei in de tweede helft van dit jaar, dankzij een marktherstel.

De totale omzet en EBITA kan daarmee dit jaar op autonome basis groeien, denkt TKH.

ING heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 52,00 euro. Het aandeel steeg vrijdag met 1,0 procent tot 40,26 euro. TKH komt maandag met cijfers.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.