Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Gevaarlijk spelletje in GameStop

TA van Edward Loef – Gevaarlijk spelletje in GameStop
29 jan 2021 om 17:03

Een kat en muis spel voltrekt zich momenteel in het aandeel GameStop. Deelname is niet mogelijk zonder acceptatie van grote financiële risico’s.

GameStop (GME) op uurbasis vanaf 11 januari 2021 t/m heden kort na opening Wall Street

GameStop (GME) op uurbasis vanaf 11 januari 2021 t/m heden kort na opening Wall Street

Voor de (fundamentele) achtergronden ter verklaring van de explosieve koersstijging in het aandeel GameStop (GME), gelieve u externe gerenommeerde (media)bronnen raadplegen. Vaststaat dat geen particuliere belegger of professionele hedgefondsmanager waarschijnlijk in staat zal zijn om goed grip te krijgen op de wilde koersbewegingen (gisteren van $ 483 naar $ 112,25 en zojuist ca. $ 354). De (enorme) koersgaten die tussen de slotkoersen van de ene handelsdag en openingskoers een dag later ontstaan, zijn onbeheersbaar. Dat zulke koersgaten vrij snel weer worden opgevuld lijkt het enige houvast te zijn dat tijdens de handelsuren wordt geboden. Gelet op het proces van hogere bodems is het koersspektakel in GameStop nog maar net begonnen. Waar het kat en muis spel tussen vraag en aanbod en ‘fair play’ op de beurs eindigt is een $ 1000 vraagstuk, en wellicht een veelvoud ervan.

Emini S&P 500 future op uurbasis vanaf eind oktober 2020

Emini S&P 500 future op uurbasis vanaf eind oktober 2020

De enorme speculatie in het aandeel GameStop wordt door sommige beursveteranen beschouwd als een teken aan de wand van een naderende einde in een financiële zeepbel in de aandelenmarkten. Op het hoogtepunt van het excessief optimisme, doen zich in de regel exorbitante ontwikkelingen voor. Denk hierbij ook aan het ophogen van aandelenwegingen door grote fondsmanagers om niet bij de markt achter te blijven. Het Emini S&P 500 termijncontract toont echter een trendlijnbreuk inclusief een klassieke en voltooide terugtest van deze trendlijn. Dit is een technisch teken aan de wand dat de markt neigt naar winstnemingen. Dit proces kan versnellen wanneer hedgefondsen in een hoek worden gedreven en gedwongen zijn om onderpand te liquideren.

CBOE Volatility Index (VIX) op maandbasis vanaf 1990 + 12-maands gemiddelde

CBOE Volatility Index (VIX) op maandbasis vanaf 1990 + 12-maands gemiddelde

De Amerikaanse onrustbarometer voor Wall Street, de CBOE Volatility Index (VIX), steeg afgelopen woensdag ruim 60%. Zulke extreme onrustprikkels ziet men zelden. Soms staan dergelijke vlagen van oplopende onrust op zichzelf, waarna de rust terugkeert. Maar op 24 februari 2020 bleek een stijging van 46% de eerste prikkel in een reeks van onrust uitschieters. Op dit moment toont het 12-maands gemiddelde afgeleid van de VIX-index nog steeds een stijgende lijn. Per saldo neemt de spanning sinds het dieptepunt eind 2017 in de VIX-index nog steeds toe. De aanhoudende recordreeks in de aandelenindices in Wall Street gaan hand in hand met toenemende onrustgevoelens. De waarschuwing van het IMF deze week voor een scherpe correctie doet vrezen voor een onrust climax dit jaar.

LYNX Masterclass met Edward Loef

var iframeSource = ‘https://sdk.companywebcast.com/sdk/player/?id=a9090a82-c220-4355-ad15-b4e95432513f&display=126’,
iframeParameters = ”,
urlParameters;

window.addEventListener(‘jquery-loaded’, function (e) {
if((window.onpopstate=function(){var a,b=/+/g,c=/([^&=]+)=?([^&]*)/g,d=function(a){return decodeURIComponent(a.replace(b,” “))},e=window.location.search.substring(1);for(urlParameters={};a=c.exec(e);)urlParameters[d(a[1])]=d(a[2])})(),urlParameters&&Object.keys(urlParameters).length>0)for(var key in urlParameters)urlParameters.hasOwnProperty(key)&&(iframeParameters+=”&”+key+”=”+urlParameters[key]);iframeSource+=iframeParameters,jQuery(‘div[data-cwid=”a9090a82-c220-4355-ad15-b4e95432513f”]’).html(“”);
}, false);

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.