Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Facebook beducht voor inkomsten op nieuw Apple-platform

Facebook beducht voor inkomsten op nieuw Apple-platform
27 jan 2021 om 23:29

Facebook heeft in het vierde kwartaal fors meer omzet en winst geboekt, maar dempte de vreugde bij beleggers door te waarschuwen voor tegenwind in 2021, onder andere van aanpassingen van het platform van Apple, die het moeilijker maken om gerichte advertenties te verkopen. Dat maakte het sociale mediabedrijf woensdag nabeurs bekend.

Het aandeel Facebook daalde eerst 5 procent in de handel nabeurs, om vervolgens te herstellen tot een positieve reactie met een plus van 1 procent. 

De kwartaalwinst van 11,2 miljard dollar, of 3,88 dollar per aandeel, was hoger dan de 3,19 dollar per aandeel die was voorspeld door analisten volgens FactSet. De omzet steeg met 33 procent tot 28,1 miljard dollar, wat ook ruim boven de verwachting van 26,4 miljard was.

De meeste inkomsten waren uit reclame, maar ook de verkoop van de virtual reality headsets Oculus en apparaten voor videochatten leverde 885 miljoen dollar omzet op, wat een toename was van 156 procent voor deze ‘overige’ inkomsten.

Chief financial officer David Wehner waarschuwde echter dat Facebook in 2021 “meer significante tegenwind in gerichte reclames” tegemoet kan zien, door aanpassingen aan platforms zoals het besturingssysteem iOS 14 van Apple. Ook de strengere regelgeving is een punt van zorg.

“We zien Apple in toenemende mate als een van onze grootste concurrenten”, zei CEO Mark Zuckerberg in een conference call met analisten. 

Het aantal maandelijks actieve gebruikers bij Facebook steeg met 12 procent tot 2,8 miljard. Dat was beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 2,76 miljard.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Meta Platforms

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.