Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – Dynamiek in US dollar en bitcoin ETN

TA van Edward Loef – Dynamiek in US dollar en bitcoin ETN
25 jan 2021 om 17:38

De bewegingen in het valutapaar EUR/USD worden toegeschreven aan de uitrol van het coronavaccin en de Amerikaanse stimuleringsmaatregelen. De bitcoin ETN profiteert.

EUR/USD op uurbasis afgelopen drie maanden

EUR/USD op uurbasis afgelopen drie maanden | Technische analyse

Het technische verhaal in het valutapaar EUR/USD oogt vrij helder. Een opgaande trend in de laatste twee maanden van 2020 is afgebroken na een stijgende wig in de tweede helft van december. Stijgende wigpatronen krijgen na de neerwaartse trendbreuk de benaming ‘ending diagonal’. De bodems voorafgaand aan de laatste rally zijn neerwaarts gepasseerd en oplevingen eindigen in lager gelegen toppen. Er is mogelijk zelfs een (H)oofd(S)choudertop in ontwikkeling. Dit scenario dringt zich op bij een daling onder $ 1,21 en vooral onder $ 1,2050 waar de neklijn zich bevindt. Onder $ 1,2050 kan de bodem van begin november rond $ 1,1650 weer worden opgezocht.

USD/EUR op maandbasis

USD/EUR op maandbasis | Technische analyse

In het afgelopen decennium werd de Amerikaanse dollar tegenover de euro gaandeweg duurder, maar daar is eind 2020 verandering in gekomen. Het stijgende trendkanaal vanaf de bodem in 2008 bood enige tijd aan de onderzijde rond USD/EUR 0,85 nog enkele maanden steun, maar dit niveau i

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.