Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Het cijferseizoen schakelt een versnelling hoger & Europa start in de plus

Het cijferseizoen schakelt een versnelling hoger & Europa start in de plus
25 jan 2021 om 08:23

Vorige week was het terug een goede beursweek in de VS. Eerst was er nog wat onzekerheid omdat er de inauguratie was van Joe Biden. Hij werd officieel de 46ste president van de VS. Alles verliep uiteindelijk zonder problemen. De S&P steeg vorige week bijna 2%. De brede aandelenindex sloot op een recordkoers van 3.841 punten. Wanneer we de huidige prijs vergelijken met de laagste koers van maart vorige jaar, is de S&P 500 een duizelingwekkende 75% gestegen. Nasdaq 100 heeft een hogere bèta dan de S&P 500, doordat deze hoofdzakelijk bestaat uit technologie-aandelen. Nasdaq 100 noteert nu aan 13.366 punten en in vergelijking met de laagste koers van maart 2020, is Nasdaq 100 meer dan 97% gestegen.

Koers NDX

Joe Biden zal officieel overgaan tot het aanstellen van Janet Yellen als minister van Financiën. Ze is in het verleden ook de voorzitter geweest van de FED. Janet Yellen zei onlangs: “The government must act big on spending. The benefits will far outweigh the costsâ€. Dan is het niet verwonderlijk dat de aandelen record na record breken. De Amerikaanse overheid zal met nog meer stimuli komen als het van Janet Yellen afhangt. Verder wordt in de VS de start verwacht

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.