Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Siemens presteert boven verwachting

Siemens presteert boven verwachting
21 jan 2021 om 19:58

Siemens heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar boven verwachting gepresteerd. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdagavond in een trading update.

“Gedreven door een sterke verbetering bij de automation tak en de software-activiteiten bij Digital Industries, en een sterker dan verwachte groei in China, waren de operationele resultaten op jaarbasis aanzienlijk hoger”, aldus Siemens, dat 3 februari aanstaande met gedetailleerde cijfers komt voor het hele bedrijf.

Donderdag meldde het concern alvast dat de orders bij Digital Industries in het eerste kwartaal op vergelijkbare basis met 2 procent stegen ten opzichte van een jaar eerder, naar 4.120 miljoen euro.

De omzet bij deze tak steeg op vergelijkbare basis met 5 procent naar 3.765 miljoen euro en de aangepaste EBITA kwam met 848 miljoen euro ruim uit boven de analistenconsensus van 592 miljoen euro, net als de marge van 22,5 procent.

Bij Smart Infrastructure stegen de orders en omzet op vergelijkbare basis met respectievelijk 7 en 4 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 3.806 miljoen en 3.477 miljoen euro. Ook hier waren de aangepaste EBITA en bijbehorende marge beter dan verwacht, met 391 miljoen euro en 11,2 procent.

Mobility liet een zeer sterke ordergroei zien op vergelijkbare basis, van 67 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020, naar een totaal van 2.742 miljoen euro. De omzet steeg bij deze tak met 4 procent op vergelijkbare basis, naar 2.193 miljoen euro. 

Bij Mobility kwam de aangepaste EBITA met 219 miljoen euro wel iets onder de analistenconsensus uit en was de marge van 10 procent gelijk aan de verwachting.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Siemens

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.