Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Unibail-Rodamco

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Unibail-Rodamco
18 jan 2021 om 14:22

Bank of America heeft het koersdoel voor het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield verhoogd van 40,00 naar 45,00 euro, maar handhaaft het advies op Underperform. Dat schreef de zakenbank maandag in een sectorrapport.

Het koersdoel is het gemiddelde van vier verschillende waarderingen. De economische toegevoegde waarde is 18,00 euro per aandeel. Op basis van de kasstroom is de waardering 23,00 euro, op basis van het verwachte dividend is dit 66,00 euro en op basis van de boekwaarde 75,00 euro.

Daarbij wordt nu uitgegaan van een lagere ‘cost of equity’ van 10,9 procent, in plaats van 12,8 procent, omdat de marktsituatie minder gestresst is nu het einde van de coronacrisis in zicht lijkt en aandeelhouders dus minder rendement kunnen eisen op hun investering.

Per saldo is de waardering meer gewogen richting rendement in winst en minder richting rendement in dividend of uitgekeerd kapitaal, stelt Bank of America, omdat een belangrijk deel van het rendement naar verwachting afkomstig is van lagere waarderingen voor bezittingen. Door de lagere waardering zou het dividend moeten worden verlaagd.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.