Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Cijferseizoen van start & Twitter onderuit na verbanning Trump

Cijferseizoen van start & Twitter onderuit na verbanning Trump
11 jan 2021 om 08:52

Afgelopen week wisten indices in de Verenigde Staten verse records op de koersborden te zetten. Opvallend genoeg zagen we de indices op Wall Street op vrijdag aanvankelijk een dip maken. Deze dip kwam nadat de Amerikaanse overheid bekendemaakte dat de werkgelegenheid in december is afgenomen. Tegen de verachting in daalde het aantal banen met 140.000, terwijl economen op een toename van zo’n 50.000 banen hadden gerekend. De vraag is of het herstel van de arbeidsmarkt hiermee is gestaakt of dat dit effect tijdelijk is vanwege de strengere coronamaatregelen.

In reactie op het slechte banenrapport kondigde aanstaande president Joe Biden aan met extra stimuleringsmaatregelen te komen, om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Richting het slot herpakten de beurzen zich en uiteindelijk sloten de indices op het hoogste punt van de dag. De S&P 500 sloot met een winst van 0,55% op 3.824 punten en de Nasdaq won 1,03% bij 13.202 punten.

Deze week gaat het cijferseizoen officieel van start en zullen de Amerikaanse grootbanken officieel het startschot geven. Onder andere Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo zullen aanstaande vrijdag de boeken openen. Op dinsdag …

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.