Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Macrodata uit Amerika zorgt voor licht herstel op Damrak

Macrodata uit Amerika zorgt voor licht herstel op Damrak
30 nov 2009 om 18:00

De beurs van Amsterdam kreeg vanochtend toch nog een gevoelige tik te verwerken toen Dubai liet weten het in de problemen geraakte staatsfonds niet te hulp te schieten. Beleggers hadden gehoopt dat de pijn vrijdag al was genomen, en daar leek het gezien de koerswinsten in Azie ook op. Nadat uit Amerika positief macronieuws kwam wist Amsterdam zich weer te herpakken. Uiteindelijk sloten de AEX en de AMX nog wel op verlies, op respectievelijk een verlies van 1,2 procent (305,90) en 1,3 procent (483,91).

 

ING Verzekeringen naar de beurs

ING brengt waarschijnlijk zijn verzekeringsactiviteiten naar de beurs . Dat zei Joost van der Does de Willebois , voorzitter van NYSE Euronext, zaterdag. “Gezien de omvang van het verzekeringsbedrijf, zal het voor een andere partij niet makkelijk zijn om zo’n acquisitie te financieren. Het is waarschijnlijker dat ING deze activiteiten naar de beurs zal brengen”, aldus Van der Does de Willebois. ING, zo werd vandaag bekend, is evenals Aegon geplaatst op een lijst van 30 internationale financiele ondernemingen die als uitermate belangrijk voor de mondiale financiele stabiliteit worden beschouwd door de FSB. Vanochtend werd al bekend dat ING de verkoop van zijn private banking activiteiten aan ANZ heeft afgerond met een boekwinst van 325 miljoen euro . Het aandeel ING noteert flink lager als gevolg van de ex-claimnotering.

 

Adviesverhoging zet Randstad hoger Stijgers en dalers

Uitzendbureau Randstad is vandaag ontegenzeggelijk de grootste stijger. Het fonds won 3,3 procent na een adviesverhoging door Marc Zwartsenburg van ING Wholesale Banking. Volgens Zwartsenburg trekt de omzet bij de uitzender aan, en laten de cijfers over de economie zien dat herstel op handen is. Het is daarom een goed moment om in te zetten op vroegcyclische uitzenders, aldus de analist. Onder de winnaars verder Mediq. De apothekersgroothandel presenteerde een nieuw contract met CZ Zorgverzekeraar. Het aandeel won vervolgens 0,7 procent. Automatiseerder Ordina won eveneens 0,7 procent.

 

Bij de verliezers ging, zoals gezegd, ING aan kop. Vastgoedfonds Prologis verloor bijna 5 procent van zijn waarde en buizenfabrikant Wavin en navigatiespecialist TomTom verloren circa 3,5 procent. De melding van bouwbedrijf BAM dat het een contract in Zwitserland won, kon beleggers niet enthousiasmeren, het fonds verloor uiteindelijk 3 procent.

 

Amerikaanse inkoopmanagersindex onverwacht gestegen

De Chicago PMI index, de zogenoemde inkoopmanagersindex, is in november uitgekomen op 56,1. Dit is een verbetering ten opzichte van oktober toen de index 54,2 bedroeg. Sinds augustus 2008 stond de index niet meer op een dergelijk hoog niveau. De deelindex voor nieuwe orders steeg van 61,4 naar 62,8. De betaalde prijzen namen met 4,0 toe tot 52,6. De geleverde goederen stegen met een nipte 0,4 naar 57,4. De werkgelegenheid steeg van 38,3 naar 41,9.

 

Om even voor zessen noteert de Dow Jones-index op een verlies van 0,4 procent. De S&P verliest 0,5 procent en de Nasdaq zelfs 0,7 procent.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.